Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-Benz poručuje da F1 motori nisu relevantni za vožnju po javnim putevima Reviewed by Momizat on . Mercedes je odbacio tvrdnje da pogonski agregati koji se trenutno koriste u Formula 1 vozilima nikada neće moći da se koriste u normalnim putničkim vozilima. Mercedes je odbacio tvrdnje da pogonski agregati koji se trenutno koriste u Formula 1 vozilima nikada neće moći da se koriste u normalnim putničkim vozilima. Rating: 0

Mercedes-Benz poručuje da F1 motori nisu relevantni za vožnju po javnim putevima

Advertisement

Mercedes je odbacio tvrdnje da pogonski agregati koji se trenutno koriste u Formula 1 vozilima nikada neće moći da se koriste u normalnim putničkim vozilima.

mercedes-f1

 

Dr. Helmut Marko iz Red Bulla je bio prvi koji je izneo ovu tvrdnju rekavši da su ovi motori kompleksni i teški i da će biti nemoguće da se koriste u putničkim automobilima.

Sa druge strane, Bernie Ecclestone, koji radi na tome da se trenutni F1 motori pošalju u istoriju nakon samo dve sezone je rekao da je jedan njegov prijatelj koji radi za velikog proizvođača ukazao mu da tehnička rešenja trenutnih F1 hibridnih motora se nikada neće koristiti u putničkim automobilima.

BBC citira šefa za razvoj motora Mercedesa Andy Cowell-a koji insistira da je u pitanju potpuno ista tehnologija koja će biti korišćena u putničkim automobilima u budućnosti.

Izvor: moto.rs

Komentari korisnika: