Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes i Ferrari su jedine opcije za Red Bull? Reviewed by Momizat on . Red Bull kaže kako su Mercedes i Ferrari jedini dobavljači pogonskih jedinica s kojim bi mogli postići dogovor za 2017. godinu ako partnerstvo s Renaultom završ Red Bull kaže kako su Mercedes i Ferrari jedini dobavljači pogonskih jedinica s kojim bi mogli postići dogovor za 2017. godinu ako partnerstvo s Renaultom završ Rating: 0

Mercedes i Ferrari su jedine opcije za Red Bull?

Advertisement

Red Bull kaže kako su Mercedes i Ferrari jedini dobavljači pogonskih jedinica s kojim bi mogli postići dogovor za 2017. godinu ako partnerstvo s Renaultom završi iduće godine.

Australian F1 Grand Prix

Nakon vrlo lošeg prvog dijela sezone, napetost između Red Bulla i francuskog proizvođača raste i vrlo je vjerojatno kako neće biti produljenja ugovora koji istječe nakon završetka 2016. godine. I dok Renault razmatra svoje planove oko preuzimanja Lotusa i ponovnog osnivanja tvorničke momčadi, austrijska momčad također razmatra svoje opcije.

Ranije ove godine pojavile su se špekulacije kako bi Red Bull i Audi mogli biti novi partneri, ali takve glasine su opovrgnute. No, Helmut Marko je i sam negirao mogućnost da bi Volkswagen, Audi ili bilo koji drugi proizvođač bio spreman natjecati se u 2017.

“Ove pogonske jedinice su jako komplicirane. Nije lako reći: “Ok, idemo to napraviti”. Imate obvezu od tri godine i donošenje takve odluke je velika financijska investicija. Da sam ja šef velikog proizvođača htio bih prvo znati gdje ide Formula 1, kakva nas pravila očekuju, postoji li stabilnost. Previše je upitnika, rekao bih,” rekao je Marko za Motorsport.com

Za Red Bull to znači ili kupovati pogonske jedinice od Ferrarija ili uvjeriti Mercedes da prekinu suzdržanost u dogovoru oko kupovine pogonskih jedinica. Bez obzira na malu vjerojatnost da će Renault objaviti svoje planove prije sljedećeg mjeseca, Red Bull kaže kako odluka francuskog proizvođača u vezi s Lotusom neće utjecati na njihove planove.

“To neće utjecati na nas. Imamo ugovor i ako Renault odluči kupiti momčad ili bilo što drugo to je u redu. Ali 2017. je druga priča. Razmatramo sve. Postoji izreka nikad ne reci nikad. Razmatramo sve opcije,” dodao je Marko.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: