Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes nema prostora za opuštanje Reviewed by Momizat on . Danijel Rikijardo je pobedio Mercedesove vozače u borbi za pol poziciju. To je prvi put da Red Bull bude najbolji u kvalifikacijama još od 2013. godine. Strateš Danijel Rikijardo je pobedio Mercedesove vozače u borbi za pol poziciju. To je prvi put da Red Bull bude najbolji u kvalifikacijama još od 2013. godine. Strateš Rating: 0

Mercedes nema prostora za opuštanje

Advertisement

Danijel Rikijardo je pobedio Mercedesove vozače u borbi za pol poziciju. To je prvi put da Red Bull bude najbolji u kvalifikacijama još od 2013. godine. Strateška greška je omogućila Luisu Hamiltonu da preuzme vođstvo.

toto-wolf-2016

Red Bull je profitirao na uvođenju unapređenog Renaultovog motora, a očekuje se da poboljšanja budu još značajnija na drugim stazama.

Volf je označio Red Bullovu pretnju kao „veoma realnu“, i rekao da je Mercedes pod većim pritiskom nego ikada ranije.

„Red Bull je predstavljao istinsku pretnju“, rekao je Volf. „Bila je potrebna hrabra strategija, Luisovo forsiranje i velika doza sreće sa Danijelovim zaglavljivanjem u boksu da bismo pobedili.

Rekao sam to mnogo puta ranije, mi nemamo prostora za opuštanje u ovom šampionatu. Održavanje prednosti znači konstantnu bitku, a pritisak samo raste.

Ova nepredvidiva sezona je sjajna za sport i pokazuje da je Formula 1 živa i zdrava. Međutim, za nas kao tim, ima dosta posla.
Ostaje prostora za unapređenje pouzdanosti, ali vrlo su nam važna poboljšanja i što se performansi tiče.“

Hamilton je obezbedio prvu pobedu još od VN Monaka 2015., dok je Niko Rozberg morao da se zadovolji sedmim mestom. Britanac je rekao da je pobeda u Monte Karlu pokazala da je i dalje u sjajnoj formi, uprkos teškoćama koje ga prate od početka sezone.

„Dokazao sam da sam konkurentniji nego ikada i biću do kraja godine, tako da jedva čekam novo poglavlje“, rekao je on. „Montreal mi je uvek odgovarao, tako da se nadam da ću biti u prilici da zasijam kao prvi put kada sam otišao tamo, u taj grad sa sjajnom atmosferom.“

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: