Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes nije pretjerano sretan s novim pravilima za 2017. Reviewed by Momizat on . Velika promjena pravila zakazana je za 2017. te je uglavnom naišla na pozitivne kritike kod navijača i nekolicine vozača, ali Mercedesov direktor inženjeringa A Velika promjena pravila zakazana je za 2017. te je uglavnom naišla na pozitivne kritike kod navijača i nekolicine vozača, ali Mercedesov direktor inženjeringa A Rating: 0

Mercedes nije pretjerano sretan s novim pravilima za 2017.

Advertisement

Velika promjena pravila zakazana je za 2017. te je uglavnom naišla na pozitivne kritike kod navijača i nekolicine vozača, ali Mercedesov direktor inženjeringa Aldo Costa nije oduševljen prvim nacrtima jer smatra da će pretjecanje biti otežano.

mercedes-f1-team

Bolidi bi trebali biti brži za nekoliko sekundi po krugu, a najveće promjene su šira krila, gume i nova aerodinamička forma. Pravila još uvijek nisu potvrđena, a momčadi se suočavaju s problemima koje sa sobom nose radovi na bolidima za 2016. i 2017., čiji specifikacije još nisu točno određene.

“Kombinacija programa za 2016. i 2017. će biti vrlo teška, ali teška i za Formulu 1 općenito. Imamo ta nova pravila, ali u njima po našem mišljenju postoji puno stvari koje su loše za show i to trebamo reći. Kao inženjeri, smatramo da smo napravili puno kako bi bolidima omogućili pretjecanje, s prijašnjim i sadašnjim pravilima. Prelaskom na bolid koji stvara ogromnu količinu downforcea i jako složen aerodinamički oblik, to će po našem mišljenju pretjecanje napraviti težim i to je naš strah ovog trenutka. Ne možemo to pokazati, ali izražavamo svoje mišljenje na sastancima s FIA-om i inženjerima u drugim momčadima. O tome se radi. Koja promjena pravila je najbolja za poboljšanje situacije s pretjecanjima, ali da ispunimo zahtjeve za ovim bržim bolidima?”

“Vjerujemo da bi trebali ići prema povećanju mehaničkog gripa, više nego aerodinamike. Diskusija s FIA-om je još uvijek otvorena te je u tijeku. Postoje mogućnosti za izražavanje mišljenja i raspravu o njima”, rekao je Costa.

Rad na više programa će Mercedesu pružiti novi izazov s kojim se rado susreću.

“Osim 2017., imamo i bolid za sljedeću godinu pa je potreban još jedan veliki trud oko organizacije. Želimo pobijediti iduće sezone, ali sanjamo i o pobjeđivanju nakon velike promjene pravila. To bi bilo fantastično za nas kao organizaciju, demonstracija jako snažnog inženjeringa. Zato u ovoj složenoj fazi radimo s posvećenim ljudima, programom, te time upravljamo veoma pažljivo kada je riječ o resursima”, dodao je Costa.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: