Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes zabrinut Ferrarijevom brzinom na pravcima Reviewed by Momizat on . Mercedes je dao zadatak svojim inženjerima da istraže što Ferrariju donosi prednost na pravcima nakon što je momčad iz Maranella očito bila superiornija momčad Mercedes je dao zadatak svojim inženjerima da istraže što Ferrariju donosi prednost na pravcima nakon što je momčad iz Maranella očito bila superiornija momčad Rating: 0

Mercedes zabrinut Ferrarijevom brzinom na pravcima

Advertisement

Mercedes je dao zadatak svojim inženjerima da istraže što Ferrariju donosi prednost na pravcima nakon što je momčad iz Maranella očito bila superiornija momčad na dugim i brzim pravcima Monze.

merc-ferrari

Ferrari trenutno ima prednost u snazi motora, a dodatno ih ojačava činjenica da imaju bolji sistem podjele energije od Mercedesa što znači da brže ubrzavaju na izlasku iz zavoja.

Mercedes je ranije u sezoni poslao upit FIA-i u vezi legalnosti Ferrarijeve duple-baterije, ali FIA je odobrila Ferrarijevu inačicu.

Nakon pobjede Lewisa Hamiltona na Velikoj Nagradi Italije, iz Mercedesa kažu kako je jedan od glavnih prioriteta momčadi otkriti kako su mogli u utrci parirati Ferrariju nakon što su dan prije bili pobijeđeni u kvalifikacijama.

“Ne, ne razumijem. Performanse su se u potpunosti izjednačile od kvalifikacije u subotu, a još uvijek nisam dobio objašnjenje kako,” izjavio je Toto Wolff.

“Možda će pametni ljudi koji rade sa Shovom znati [Andrew Shovlin, glavni trkaći inženjer Mercedesa], ali mislim da samo trebamo napraviti analizu.”

Wolff nagađa da je jedan od mogućih razloga taj da Ferrari u kvalifikacijama koristi postavke motora koje nisu u mogućnosti koristiti u utrkama.

“Izgleda da ne mogu ponoviti brzinu u utrci koju koriste u jednom krugu,” nastavio je šef Mercedesa.

“Ne želim nastaviti dalje u ovom tonu jer bi se moja izjava mogla pogrešno protumačiti. Ali sigurno je da su imali jako, jako dobar bolid u subotu, a u nedjelju ‘samo’ dobar auto. Iako nismo vidjeli punu brzinu Sebastiana Vettela zbog oštećenog bolida.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: