Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Michelin: Nema smisla da gume traju 10 krugova Reviewed by Momizat on . Nakon kritika na račun Pirellija i novih kontroverzi koje su pojavile nakon VN Belgije, oglasio se francuski Michelin koji ponovno ističe svoja načela i kritizi Nakon kritika na račun Pirellija i novih kontroverzi koje su pojavile nakon VN Belgije, oglasio se francuski Michelin koji ponovno ističe svoja načela i kritizi Rating: 0

Michelin: Nema smisla da gume traju 10 krugova

Advertisement

Nakon kritika na račun Pirellija i novih kontroverzi koje su pojavile nakon VN Belgije, oglasio se francuski Michelin koji ponovno ističe svoja načela i kritizira aktualno stanje u Formuli 1.

Michelin-guma

Dvije kompanije su trenutno u pregovorima s Berniejem Ecclestoneom te ćemo uskoro saznati koji će proizvođač postati ekskluzivni dobavljač od 2017. do 2019.

Neki vjeruju da je Michelinova ponuda dobila veće šanse nakon utrke na Spa Francorchampsu, gdje je bez stražnje desne gume na drugom slobodnom treningu ostao Nico Rosberg, a kasnije u utrci i Sebastian Vettel.

“Želim znati što se dogodilo na Spa, ali ne mogu komentirati jer nemamo podatke. Sve što mogu reći je to da ćemo iz toga puno naučiti”, rekao je Michelinov šef Pascal Couasnon za Bild am Sonntag.

“Jednu stvar koju vam mogu reći je da nama nema smisla proizvesti gume koje traju 10 krugova. Guma u Formuli 1 bi trebala trajati najmanje jednu trećinu utrke, a možda i dvije trećine. O ovome moramo zajedno razgovarati s inženjerima i Berniejem Ecclestoneom. Vozačima trebamo dati gumu s kojom mogu izvući 100% iz bolida, a ne samo 70.”

Osim trajnijih guma, Michelin se bori kako bi Formula 1 prihvatila 18-inčne kotače.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: