Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mitsubishi MIEV Evolution III spreman za Pikes Peak Reviewed by Momizat on . Mitsubishi je upravo predstavio MiEV Evolution III koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju slavne brdske utrke Pikes Peak International Hill Climb. Automobil Mitsubishi je upravo predstavio MiEV Evolution III koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju slavne brdske utrke Pikes Peak International Hill Climb. Automobil Rating: 0

Mitsubishi MIEV Evolution III spreman za Pikes Peak

Advertisement

Mitsubishi je upravo predstavio MiEV Evolution III koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju slavne brdske utrke Pikes Peak International Hill Climb.

Mitsubishi MiEV Evolution III

Automobil će sudjelovati u kategoriji modificiranih električnih vozila, a radi se o ‘evoluiranoj verziji’ prošlogodišnjeg modela.

Pogonski sustav nije se znatnije mijenjao u odnosu na prethodnu verziju, no raznim preinakama postiglo se smanjenje težine i poboljšanje performansi u zavojima što je iznimno važno za krivudavu cestu Pikes Peaka. Mehaničari su još optmizirali spojler, postavili veće gume i unaprijedili S-AWC sustav koji kontrolira trakciju i smanjuje proklizavanje.

Vozilo snagom snabdjevaju četiri elektromotora koji zajedno razvijaju 603 KS, a upareni su s 50 kilovatnom baterijom koja će osigurati dovoljno energije za zahtjevnu utrku. Ove će godine nastupiti dva automobila za čijim će se upravljačima naći Hiroshi Masuoka i Greg Tracy.

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: