Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Moss: Hamilton je na razini Jima Clarka Reviewed by Momizat on . Otočki su mediji i javnost ovih dana izrazito ponosni na svog pulena Lewisa Hamiltona. Hamilton je na Velikoj nagradi SAD-a došao do svoje desete pobjede ove se Otočki su mediji i javnost ovih dana izrazito ponosni na svog pulena Lewisa Hamiltona. Hamilton je na Velikoj nagradi SAD-a došao do svoje desete pobjede ove se Rating: 0

Moss: Hamilton je na razini Jima Clarka

Advertisement

Otočki su mediji i javnost ovih dana izrazito ponosni na svog pulena Lewisa Hamiltona. Hamilton je na Velikoj nagradi SAD-a došao do svoje desete pobjede ove sezone, te ukupno 32. u karijeri. Time je prestigao Nigela Mansella i postao najuspješniji Britanac u Formuli 1.

hami-moss-merc-silv-2013-2

29-godišnjak je sada na 24 boda prednosti nad Nicom Rosbergom i sve je izglednije da će sezonu završiti s drugim naslovom svjetskog prvaka. U priču oko Hamiltonovog uspjeha se uključio i legendarni Sir Stirling Moss koji smatra da Lewis može do još nekoliko naslova.

”Ne vidim razlog zašto ne bi mogao osvojiti još četiri, pet ili šest naslova. On je sjajan i jako smo sretni što imamo takvog vozača”, rekao je Moss za BBC Radio 5.

”Hamilton u ovom trenutku izgleda nepobjedivo. Mislim da je na razini Jima Clarka i ljudi to vole.”

Podsjetimo, Jim Clark je osvojio dva naslova svjetskog prvaka i pobjedio na čak 25 od ukupno 73 odvožene utrke. Tragično je stradao 1968. godine i s pravom ga se smatra jednim od najvećih vozača ovog sporta.

”Bolidi su danas pouzdani, stoga vozače možemo temeljitije suditi po njihovom talentu. Lewis je enorman talent i užitak ga je gledati”, dodaje Moss.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: