Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

MotoGP umjesto Formule 1 u Maleziji od naredne sezone Reviewed by Momizat on . Prošlonedeljna trka F1 na Sepangu bila je ujedno i poslednja trka tog šampionata u Maleziji. Šef staze, Razlan Razlani izjavio je za Wall Street Journal da Form Prošlonedeljna trka F1 na Sepangu bila je ujedno i poslednja trka tog šampionata u Maleziji. Šef staze, Razlan Razlani izjavio je za Wall Street Journal da Form Rating: 0

MotoGP umjesto Formule 1 u Maleziji od naredne sezone

Advertisement

Prošlonedeljna trka F1 na Sepangu bila je ujedno i poslednja trka tog šampionata u Maleziji.

moto-gp

Šef staze, Razlan Razlani izjavio je za Wall Street Journal da Formula 1 nije više što je bila, kao i da će Sepang plaćati mnogo manje novca MotoGP šampionatu, dok će medijska prisutnost njegove zemlje ostati manje-više ista.

Procene kažu da je malezijska vlada zajedno sa Sepangom godišnje plaćala oko 75 miliona dolara za održavanje jedne trke Formule 1, dok su troškovi MotoGp trke nešto više od 10 miliona dolara.

Kako bi Sepang “bio na nuli” potrebno je da trku gleda najmanje 100.000 ljudi. Prošlonedeljnoj VN Maleziji prisustvovalo je 110.000 ljudi, i to kako kažu čelnici staze, zbog velikih popusta. S druge strane, prethodne, 2016. godine, trku F1 posmatralo je svega 83.000 gledalaca.

MotoGP je daleko popularniji u Maleziji, obzirom da je prošlogodišnju trku uživo gledalo 162.000 ljudi.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: