Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Muller i Lopez i dalje dominantni Reviewed by Momizat on . Yvan Muller još je jednom odnio dominantnu pobjedu u prvoj utrci na ovogodišnjem belgijskom izdanju WTCC prvenstva na legendarnoj stazi Spa Francorchamps. Bio j Yvan Muller još je jednom odnio dominantnu pobjedu u prvoj utrci na ovogodišnjem belgijskom izdanju WTCC prvenstva na legendarnoj stazi Spa Francorchamps. Bio j Rating: 0

Muller i Lopez i dalje dominantni

Advertisement

Yvan Muller još je jednom odnio dominantnu pobjedu u prvoj utrci na ovogodišnjem belgijskom izdanju WTCC prvenstva na legendarnoj stazi Spa Francorchamps.

MULLER

Bio je brži od timskih kolega Loeba i Lopeza u početnoj jurnjavi ka “uskom grlu” La Source te od tada nije ispuštao vodstvo. Jedina promjena na vrhu tijekom utrke dogodila se kada je Lopez pretekao Loeba na kraju ravnine u posljednjem krugu.

Tri Citroenova vozača tako su ispunili podij, a ostatak ekipe predvodio je Morbidelli iza kojeg je kroz cilj projurio Tom Coronel pretekavši Hondinog Tiaga Monteira. Franz Engstler, kao i obično, bio je najbolji u TC2T klasi.

Druga utrka pripala je vodećem u ukupnom poretku, Joseu Marii Lopezu. Argentinski vozač iskoristio je brzinu svog Citroena C-Elysee i “poskidao” svoje protivnike jednog po jednog, obično ih sustižući na ravnini i prestižući na “Bus Stop” šikani. Kakav takav otpor pružio je tek ispočetka vodeći Tom Coronel, no i on se morao pomiriti sa svojom sudbinom na “Raidillonu”.

Drugo mjesto osvojio je Yvan Muller, a treće mjesto na podiju uspio je spasiti Coronel od napada Monteira i Loeba. Franz Engstler pobijedio je u TC2 po 11. put u 13 utrka.

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: