Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nakon sigurnosnih automobila klasični startovi Reviewed by Momizat on . Nakon perioda pod sigurnosnim automobilom, od iduće godine će se utrka ponovno pokretati klasičnim, stojećim startom, umjesto dosadašnjeg starta iz kretanja. Ek Nakon perioda pod sigurnosnim automobilom, od iduće godine će se utrka ponovno pokretati klasičnim, stojećim startom, umjesto dosadašnjeg starta iz kretanja. Ek Rating: 0

Nakon sigurnosnih automobila klasični startovi

Advertisement

Nakon perioda pod sigurnosnim automobilom, od iduće godine će se utrka ponovno pokretati klasičnim, stojećim startom, umjesto dosadašnjeg starta iz kretanja.

Mercedes-Spanjolska-start

Ekipe su razgovarale o načinima kako poboljšati spektakl, a ideja o kojoj se pobliže raspravljalo je promjena načina nastavljanja utrka nakon sigurnosnog automobila. Timovi se slažu da trenutni format, gdje vodeći u utrci diktira tempo, nije dovoljno uzbudljiv.

Autosport navodi da je ovotjednom sastanku Komisije F1 u Biggin Hillu prijedlog da se, nakon što bi se vozači obiđeni za cijeli krug vratili u isti krug, bolidi poslože na startne pozicije i startaju kao u prvi krug.

Komisija se nada da će doći do više promjena pozicija, s obzirom da je klasični start dramatičniji od starta iz kretanja.

Promjenu pravila još uvijek mora ratificirati Svjetsko Vijeće Motorsporta, ali ratifikacija je samo formalnost, s obzirom da je Komisija podržala promjenu.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: