Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nico Rosberg pobjedio na VN Europe Reviewed by Momizat on . Mercedesov vozač Nico Rosberg je u Bakuu pobijedio na VN Europe te je došao do svoje 19. pobjede u karijeri. Nijemac je zadržao vodstvo nakon starta s najbolje Mercedesov vozač Nico Rosberg je u Bakuu pobijedio na VN Europe te je došao do svoje 19. pobjede u karijeri. Nijemac je zadržao vodstvo nakon starta s najbolje Rating: 0

Nico Rosberg pobjedio na VN Europe

Advertisement

Mercedesov vozač Nico Rosberg je u Bakuu pobijedio na VN Europe te je došao do svoje 19. pobjede u karijeri. Nijemac je zadržao vodstvo nakon starta s najbolje startne pozicije te je vrh držao tijekom cijele utrke. Drugi je ciljem prošao Sebastian Vettel, a treći Sergio Perez koji je u Azerbajdžanu došao do drugog postolja ove sezone.

nico-rosberg-2016-baku

Daniel Ricciardo je nakon starta zadržao drugu poziciju ispred Ferrarijevih vozača, ali je ubrzo počeo gubiti brzinu te se Red Bull prvi odlučio svoje vozače poslati drugi puta u boks. Sergio Perez je zaradio nekoliko pozicija nakon starta te se našao odmah iza Kimija Raikkonena. Finac je prvi od Ferrarijevih vozača otišao u boks te je zaradio poziciju u odnosu na Sebastiana Vettela, ali bivši četverostruki svjetski prvak je ubrzo vratio svoje drugo mjesto. Kimi je u međuvremenu dobio kaznu od pet sekundi zbog presijecanja bijele linije za ulazak u boks, a u posljednjim trenucima utrke je imao prednost od oko dvije sekunde u odnosu na Pereza, što mu ipak nije moglo osigurati pobjedničko postolje. Meksikanac je na kraju ipak prestigao Ferrarijevog vozača te je došao do drugog postolja ove sezone nakon VN Monaka.

Lewis Hamilton je sredinom utrke imao problem s postavkama svog Mercedesa te je do kraja uspio osigurati peto mjesto. Šesti je bio Valtteri Bottas u Williamsu, a slijede ga Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Nico Hulkenberg koji je u zadnjim krugovima izgubio mjesta od Red Bullovih vozača, te Felipe Massa na 10. mjestu.

Iz utrke su odustali Daniil Kvjat, Carlos Sainz (problem s ovjesom), Pascal Wehrlein u Manoru i Fernando Alonso u McLarenu (mjenjač).

1 Nico Rosberg Mercedes 1h32m52.366s
2 Sebastian Vettel Ferrari 16.696s
3 Sergio Perez Force India/Mercedes 25.241s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 33.102s
5 Lewis Hamilton Mercedes 56.335s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m00.886s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m09.229s
8 Max Verstappen Red Bull/Renault 1m10.696s
9 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m17.708s
10 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m25.375s
11 Jenson Button McLaren/Honda 1m44.817s
12 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1 krug
13 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1 krug
14 Kevin Magnussen Renault 1 krug
15 Jolyon Palmer Renault 1 krug
16 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 1 krug
17 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 krug
18 Rio Haryanto Manor/Mercedes 2 kruga
– Fernando Alonso McLaren/Honda
– Pascal Wehrlein Manor/Mercedes
– Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari
– Daniil Kvjat Toro Rosso/Ferrari

Sljedeća utrka se vozi za dva tjedna u Austriji.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: