Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nico Rosberg pobjednik VN Austrije Reviewed by Momizat on . Nico Rosberg pobjednik je prve VN Austrije nakon 11 godina na obnovljenomRed Bull Ringu. Dvije sekunde iza njega utrku je završio drugi Mercedesovvozač i momčad Nico Rosberg pobjednik je prve VN Austrije nakon 11 godina na obnovljenomRed Bull Ringu. Dvije sekunde iza njega utrku je završio drugi Mercedesovvozač i momčad Rating: 0

Nico Rosberg pobjednik VN Austrije

Advertisement

Nico Rosberg pobjednik je prve VN Austrije nakon 11 godina na obnovljenomRed Bull Ringu. Dvije sekunde iza njega utrku je završio drugi Mercedesovvozač i momčadski kolega Lewis Hamilton.

Nico-Rosberg-Mercedes-media

Odličnim nastupom do trećeg mjesta i prvog postolja u karijeri došao je Williamsov vozač Valtteri Bottas koji je za Lewisom kasnio 6 sekundi.

Na startu utrke Williamsovi vozači uspjeli su zadržati prve dvije pozicije unatoč napadu Nice Rosberga na Valtterija Bottasa koji je ubrzo vratio svoju poziciju. Odličan start imao je Lewis Hamilton koji se nakon prvog kruga probio do četvrte pozicije.

U drugom krugu utrke Sebastian Vettel ponovno javlja problem s pogonom te se čini kao da će odustati iz utrke ali problem ubrzo nestaje a svjetski prvak utrku nastavlja sa začelja. Već nakon nekoliko krugova prva četvorica vozača napravila su veliku prednost ispred Fernanda Alonsa na 5. mjestu.

U 12. krugu u boks je ušao Nico Rosberg, tri kruga kasnije u boks odlazi i Massa te gubi poziciju od Rosberga a zatim i Hamiltona. Promjenu guma tada obavlja i Valtteri Bottas koji je nakratko bio u vodstvu ali se nakon povratka na stazu vraća na treće mjesto iza Rosberga te imamo novog čovjeka u vodstvu, Force Indijinog Sergija Pereza koji nije ulazio u boks a Massa se vraća na 5. mjesto.

U 20. krugu Esteban Gutierrez dobio je stop/go kaznu od 10 sekundi zbog nesigurnog puštanja iz boksa a u tom trenutku Perez, Maldonado i Button su jedini vozači koji još nisu ušli u boks. Daniil Kvyat u 26. krugu ostaje bez kočnica i izlijeće izvan staze u zavoju broj 5 a već u sljedećem krugu Rosberg prelazi Pereza koji gubi momentum a Bottas to iskorištava te dolazi na drugu poziciju da bi ubrzo to učinio i Hamilton.

U 29. krugu Perez konačno odlazi u boks a prednost Rosberga ispred Bottasa iznosi samo jednu sekundu. Tada nastupaju novi problemi za Sebastiana Vettela koji mora u boks po novo prednje krilo nakon udarca u stražnji kraja bolida Estebana Gutierreza ali samo par krugova kasnije dolazi kraj Vettelovim mukama, momčad ga preko radija poziva u garažu a Red Bull ima prilično lošu domaću utrku, njihov drugi vozač Daniel Ricciardou tim je trenucima bio na 9. mjestu.

U 40. krugu Hamilton ulazi drugi puta u boks. Nije to bio baš najbrže obavljen posao a u vatra kod prednje desne kočnice nije ulijevala pouzdanje. Idući krug u boks odlazi i Nico Rosberg te se zahvaljujući sekundi kraćem zaustavljanju na stazu vraća ispred Hamiltona. Nakon što su vodeći obavili promjene guma u boksu, Mercedesov dvojac bio je u vodstvu, treći je bio Bottas, četvrti Perez koji nije bio u boksu, zatim Massa i Alonso.

Kako se utrka približavala kraju, Hamilton se pokušavao približiti Rosbergu a Alonso bivšem momčadskom kolegi Massi ali nisu bili dovoljno brzi. U 56. krugu drugi puta u boks odlazi Sergio Perez i vraća se ispred momčadskog kolege Nice Hulkenberga. U 61. krugu odustaje i Jean-Eric Vergne zbog problema sa zadnjim kočnicama a 5 krugova prije kraja Perez je vidno brži te prelazi McLarenovog Kevina Magnussena te dolazi na 6. mjesto.

Pred sami kraj utrke Hamilton se pokušao približiti Rosbergu i napasti ga međutim situacija ostaje nepromijenjena te Nico pobjeđuje treći puta ove godine. Williamsovi Bottas i Massa su treći i četvrti, Alonso iza njih, zatim slijede Perez, Magnussen, Ricciardo, Hulkenberg a krug najbrže desetorice zatvara Kimi Raikkonen.

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: