Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Niki Hejden umesto Danija Pedroze na Filip Ajlendu za Repsol Hondu Reviewed by Momizat on . Niki Hejden će zameniti Danija Pedrozu na trci za VN Australije. Na taj način će se Amerikanac vratiti u tim sa kojim je osvojio MotoGP titulu 2006. godine. Hej Niki Hejden će zameniti Danija Pedrozu na trci za VN Australije. Na taj način će se Amerikanac vratiti u tim sa kojim je osvojio MotoGP titulu 2006. godine. Hej Rating: 0

Niki Hejden umesto Danija Pedroze na Filip Ajlendu za Repsol Hondu

Advertisement

Niki Hejden će zameniti Danija Pedrozu na trci za VN Australije. Na taj način će se Amerikanac vratiti u tim sa kojim je osvojio MotoGP titulu 2006. godine.

niki-heiden

Hejden je već vozio u Aragonu, kada je bio 15., 40 sekundi iza pobednika, kao zamena za Džeka Milera iz Marc VDS tima. Ovoga puta će biti rame uz rame sa šampionom, Markom Markezom na fabričkoj Hondi.

Hejden je učestvovao na 216 „gran prija“ između 2003. i 2015. u kraljevskoj klasi. Ima tri pobede i 28 podijuma. Dani Pedroza se još uvek oporavlja od hirurške intervencije nakon loma ključne kosti u petak na Motegiju. Zbog cajtnonta u kojem se našla, Honda je angažovala test vozača, Hirošija Ojamu u Japanu, ali se on mučio sa tempom, da bi na kraju bio tek 15., čitav minut iza Markeza.

Ovoga puta se tim odlučio da iskoristi usluge Nikija Hejdena, koji nema obaveze u Superbikeu, gde je peti u generalnom plasmanu, 234 poena iza Džonatana Reja.

„Za mene je to ludo težak posao ali je i šansa, da deset godina nakon osvajanja titule ponovo vozim za stari „drim tim““, rekao je Hejden. „Vikend na Filip Ajlendu na fabričkoj Hondi je za mene prepun emocija, čim pomislim na to. Veoma sam zahvalan za ovu mogućnost i poverenje koje mi je Honda ukazala.“

Nakon osvajanja titule u konkurenciji vozača, japanski proizvođač će pokušati da odbrani vođstvo i u konkurenciji timova, gde Repsol Honda vodi 51 poen ispred Movistar Yamahe, dok u šampionatu konstruktora ima 28 poena više od Yamahe.

Ko će zameniti Pedrozu sledećeg vikenda u Maleziji ostaje da se vidi, jer će se Hejden trkati u Kataru, u finalnoj rundi sezone za Ten Kate tim.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: