Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nove kišne gume neće biti spremne za start 2018. Reviewed by Momizat on . Pirelli razvija nove gume za kišne uvjete, ali će morati isposlovati s FIA-om da ih uvedu kroz 2018. godinu jer komponenta neće biti homologirana za otvorenje s Pirelli razvija nove gume za kišne uvjete, ali će morati isposlovati s FIA-om da ih uvedu kroz 2018. godinu jer komponenta neće biti homologirana za otvorenje s Rating: 0

Nove kišne gume neće biti spremne za start 2018.

Advertisement

Pirelli razvija nove gume za kišne uvjete, ali će morati isposlovati s FIA-om da ih uvedu kroz 2018. godinu jer komponenta neće biti homologirana za otvorenje sezone.

Motor Racing - Formula One Testing - Test One - Day 4 -  Barcelona, Spain

Prema pravilniku, službeni dobavljač ne smije modificirati proizvod kroz sezonu.

Pirelli je održao dva kišna testa u 2017. godini, s Red Bullom na Paul Ricardu i sa McLarenom na Magny-Coursu, ali je usprkos tomu imao ograničene mogućnosti u razvoju svog proizvoda.

“Zadržat ćemo dvije komponente za kišu u 2018. Imamo jednu mekšu verziju i tvrđu verziju i odlučit ćemo koju ćemo komponentu donijeti za koju utrku. Nastavit ćemo s tim pristup.”

“Isto tako razvijamo novu kišnu gumu. Napravili smo nekoliko testova ove godine, ali moramo napraviti daljnji razvoj prije promjene trenutne komponente,” rekao je šef Pirellija za Formulu 1, Mario Isola.

“Imamo neke ideje koje testiramo. Zapravo radimo više od testiranja, radimo na simulacijama. To nije za iduću sezonu jer moramo homologirati gumu do 1. prosinca,” dodao je.

Međutim, Isola se nada da će FIA dozvoliti uvođenje nove gume za kišne uvjete, ako se ona pokaže boljom.

“Prema mojem mišljenju, ako vidimo da je guma za kišu puno bolja u odnosu na sadašnju, pitao bih Charlieja Whitinga da razmotri uvođenje tijekom sezone. Što se mene tiče, glupost je da ne možemo uvesti novi proizvod ako je bolji, a time i sigurniji.”

“Mogu razumjeti to pravilo za slickove jer možete promijeniti balans tijekom prvenstva i možete dati prednost jednoj momčadi ili drugoj. Ali kada govorimo o gumama za kišu ili intermedijama, koje ne koristimo tako često, ako imamo poboljšanje, trebali bi barem pitati da je uvedemo,” zaključio je Isola.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: