Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Obnovljeni Kyalami sve bliži F1 standardima Reviewed by Momizat on . Obnovljena staza Kyalami u Južnoafričkoj Republici je sve bliža modernim standardima Formule 1, tvrdi Andrew Baldwin, voditelj tima odgovornog za obnovu staze. Obnovljena staza Kyalami u Južnoafričkoj Republici je sve bliža modernim standardima Formule 1, tvrdi Andrew Baldwin, voditelj tima odgovornog za obnovu staze. Rating: 0

Obnovljeni Kyalami sve bliži F1 standardima

Advertisement

Obnovljena staza Kyalami u Južnoafričkoj Republici je sve bliža modernim standardima Formule 1, tvrdi Andrew Baldwin, voditelj tima odgovornog za obnovu staze. Posljednja Velika nagrada u Južnoj Africi je održana 1993., a redizajn i obnova četiri i pol kilometra duge staze je dovršena, uz naglasak na sigurnost.

Kyalami-Južna-Afrika-600x390

“Imamo stazu koja udovoljava skoro svim zahtjevima Formule 1. Postoji par područja koja bismo možda morali promijeniti. Obratili smo se Charlieju Whitingu kada je riječ o odobrenju. On nas je prošle godine došao posjetiti. Radimo kako bismo dobili potvrdu FIA-inog razreda 2, što znači sve osim Formule 1. Ovdje možete odraditi F1 testiranja.”

“Napravili smo apsolutno sve u pogledu sigurnosti, uključujući poboljšanje ograda, sve šljunčane zone itd. Kada je riječ o sigurnosti, imamo trkaću stazu koja udovoljava svim zahtjevima. Kada završimo, ponovno ćemo pozvati Charlieja te ćemo možda porazgovarati s njim.”

Ipak, trenutni povratak u F1 kalendar nije moguć zbog velikih sredstava koja su potrebna za takav pothvat.

“Izazov predstavlja poslovni model, pronalaženje novca kako bismo Formulu 1 doveli u Južnoafričku Republiku”, rekao je Baldwin. “Ovoga trenutka se to ne može dogoditi, ali nikad ne reci nikad. Voljeli bismo Formulu 1 opet vidjeti u Kyalamiju.”

Što je onda potrebno za održavanje Velike nagrade?

“Trebali bismo podršku vlade. To je jedini način, što je dokazano i na primjeru drugih država. Svjesni su što radimo, ali ne mogu reći da smo vodili ikakve formalne razgovore.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: