Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

ODBRANA PORETKA: Porsche u jurišu na Le Mans! Reviewed by Momizat on . Najtrofejniji proizvođač na stazi Circuit de la Sarthe (Le Mans), nemački Porsche, ove godine žarko želi da se vrati na tron i preuzme primat od neprikosnovenog Najtrofejniji proizvođač na stazi Circuit de la Sarthe (Le Mans), nemački Porsche, ove godine žarko želi da se vrati na tron i preuzme primat od neprikosnovenog Rating: 0

ODBRANA PORETKA: Porsche u jurišu na Le Mans!

Advertisement

Najtrofejniji proizvođač na stazi Circuit de la Sarthe (Le Mans), nemački Porsche, ove godine žarko želi da se vrati na tron i preuzme primat od neprikosnovenog Audija!

Porsche 919 Hybrid (18), Porsche Team: Romain Dumas, Neel Jani, Marc Lieb

Legendarna trka 24 časa Le Mans-a počinje sutra, a posle niza godina, napokon imamo nešto više (ravnopravnih) predstavnika u „kraljevskoj“ LMP1 klasi, gde titulu pobednika na ovoj stazi brani Audi, gde Toyota želi svoju prvu pobedu nakon 30 godina učešća, gde je Nissan nastupio sa radikalnim prototipom koji tek treba da se dokaže, a gde najtrofejniji proizvođač želi povratak na presto!

2015-motorsport-heroes

Naravno, u pitanju je Porsche, koji je na Le Mans trci do sada trijumfovao 16 puta, tokom ’70-ih, ’80-ih i ’90-ih godina, i koji je za ovaj nastup, značajno unapredio svoj prototip 919 Hybrid. Koliko su ozbiljni, govori i podatak da su do sada bili ubedljivo najbrži, sa novim rekordom u kvalifikacijama 3:16.887 i prve tri startne pozicije za legendarnu trku!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: