Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovako bi F1 bolidi mogli izgledati 2017. Reviewed by Momizat on . U njemačkim medijima su se prije nekoliko dana pojavile prve slike bolida koje bi na stazama mogli gledati 2017., a video uradak Giorgija Piole, koji se temelji U njemačkim medijima su se prije nekoliko dana pojavile prve slike bolida koje bi na stazama mogli gledati 2017., a video uradak Giorgija Piole, koji se temelji Rating: 0

Ovako bi F1 bolidi mogli izgledati 2017.

Advertisement

U njemačkim medijima su se prije nekoliko dana pojavile prve slike bolida koje bi na stazama mogli gledati 2017., a video uradak Giorgija Piole, koji se temelji na Mercedesovom W06 Hybridu, pokazuje nam kako bi F1 bolidi mogli izgledati za dvije godine kada nova pravila stupe na snagu.

Širina stražnjih guma je povećana s aktualnih 380 mm na 420 mm, a veća kontaktna površina će bolidima dati agresivniji izgled i veći mehanički grip.

Nos bi mogao biti duži pa bi se prednje krilo moglo udaljiti za 200 mm od osi prednjih kotača, dok bi širina prednjeg krila mogla biti povećana s 825 mm na 925 mm.

Stražnje krilo je znatno niže, ali ‘pod određenim kutem’ prema stražnjem dijelu bolida: gornje zakrilce će biti pomaknuto s 945 mm na 800 mm od tla, a donje zakrilce sa 740 mm na 600 mm. Bočne strane stražnjeg krila će biti nagnute prema stražnjem dijelu.

Kako bi se povećao downforce, stražnji difuzor će biti duži.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: