Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovako će izgledati bolidi Formule 1 već od 2021. godine Reviewed by Momizat on . Pripremaju se velike novosti po pitanju bolida Formule 1 koje će vjerujemo ponovno izazvati velike kontroverze. Tako je Ross Brown, sportski i tehnički direktor Pripremaju se velike novosti po pitanju bolida Formule 1 koje će vjerujemo ponovno izazvati velike kontroverze. Tako je Ross Brown, sportski i tehnički direktor Rating: 0

Ovako će izgledati bolidi Formule 1 već od 2021. godine

Advertisement

Pripremaju se velike novosti po pitanju bolida Formule 1 koje će vjerujemo ponovno izazvati velike kontroverze. Tako je Ross Brown, sportski i tehnički direktor Formule 1, skužbeno predstavio fotografije sljedeće generacije bolida Formule 1 koja bi se na stazama trebala pojaviti već 2021. godine.

bolidi (1)

Po svemu sudeći priprema se nova era u Formuli 1 koja bi trebala podignuti atraktivnost i na tribine dovući više posjetitelja, pružiti veću sigurnost vozačima, te povećati TV gledanost, a samim time i debelo povećati zaradu.

bolidi (2)

Predstavljeni su izgledi novog oblika karoserije bolida Formule 1 koji bi trebali omogućiti vozačima vožnju ‘gumu uz gumu’ kako kaže Ross Brown, a to je puno duela i pretjecanja, zbog čega i dolaze posjetitelji na utrke ili ih prate ispred malih ekrana. No, Brown je rekao da osim navedenog, njemu osobno je jako stalo da novi bolidi budu izuzetno aerodnimički efikasni i trebaju izgledati lijepo i atraktivno i po tom pitanju se intenzivno radilo, a rezultat su fotografije koje objavljujemo.

bolidi (3)

Vidi se kako je ‘sustav halo’ sada puno bolje integriran u oblik bolida. Bolidi bi imali 18 colske kotače, a oblik bolida i detalje pogledajte sami na fotografijama. Novi propisi koji će regulirati sve oko novog bolida Formule 1 tek trebaju biti doneseni. Kako vam se ova ideja dopada?

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: