Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Peter Sauber: Vratili smo se Reviewed by Momizat on . Sauber je vrlo brzo zaboravio katastrofalnu 2014., najlošiju sezonu u svojoj povijesti. Momčad je već na VN Australije osvojila mnoštvo bodova, a Felipe Nasr i Sauber je vrlo brzo zaboravio katastrofalnu 2014., najlošiju sezonu u svojoj povijesti. Momčad je već na VN Australije osvojila mnoštvo bodova, a Felipe Nasr i Rating: 0

Peter Sauber: Vratili smo se

Advertisement

Sauber je vrlo brzo zaboravio katastrofalnu 2014., najlošiju sezonu u svojoj povijesti. Momčad je već na VN Australije osvojila mnoštvo bodova, a Felipe Nasr i Marcus Ericsson do bodova su došli i na VN Kine.

peter-sauber

Iako su uoči nove sezone mnogi otpisivali ovu momčad te joj predviđali budućnost sličnu onoj Caterhama i Marussije, Sauber je nakon tri utrke četvrta momčad u konstruktorskom poretku.

“Vratili smo se. Iluzija je da možemo zadržati ovo mjesto, ali čak bi i šesto mjesto bilo nevjerojatno i vrlo važno za našu budućnost. Utrka u Šangaju je pokazala da rezultat iz Australije nije bio slučajnost.”

Upitan koja je tajna velikog skoka u performansama u odnosu na prošlu godinu, Sauber kaže:

“U prvom redu to je Ferrarijev motor. Napravili su veliki pomak. Ali i momčad se također razvila i poboljšala.”

71-godišnji Švicarac je stao u obranu svojih vozača koje su mnogi nazivali pay driverima.

“Ne bih rekao da su prošlogodišnji vozači bili lošiji, ali nisu bili jako motivirani. To se sada promijenilo. Felipea Nasra smo imali na radaru zadnje tri ili četiri godine. Uvijek smo vjerovali da ima veliki potencijal, a ni Marcus Ericsson ne kasni puno.”

Sauber je još jednom upozorio da su pred Formulom 1 teški dani.

“Cjelokupna situacija ostaje napeta i teška, i to ne samo za momčadi poput Lotusa, Force Indije i nas.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: