Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Peugeot otkrio 2008 DKR, stroj za pohod na Dakar Reviewed by Momizat on . Nakon što su lani rušili rekord Pikers Peaka Peugeot Sport, Red Bull i Total pred sebe su stavili još jedan izazov. To je Rally Dakar na koji se Peugeot vraća n Nakon što su lani rušili rekord Pikers Peaka Peugeot Sport, Red Bull i Total pred sebe su stavili još jedan izazov. To je Rally Dakar na koji se Peugeot vraća n Rating: 0

Peugeot otkrio 2008 DKR, stroj za pohod na Dakar

Advertisement

Nakon što su lani rušili rekord Pikers Peaka Peugeot Sport, Red Bull i Total pred sebe su stavili još jedan izazov. To je Rally Dakar na koji se Peugeot vraća nakon godina izbivanja.

peugeot

Za povratan na najekstremniji svjetski rally Francuzi su odabrali Peugeot 2008 DKR koji je danas i službeno predstavljen…
Peugeot juriša na naslov na sljedećem Dakaru.

Za to je pripremio posebni 2008 DKR koji će voziti Carlos Sainz i Cyril Despres. Iako nosi naziv 2008 DKR daleko je ovaj automobil od serijskog Peugeotova crossovera. Brojna ograničenja i ekstremni uvjeti pred inženjere i dizajnere stavili su i propozicije koje je trebalo zadovoljiti.

Tako je 2008 DKR dobio samo pogon na prednjim kotačima i agresivan izgled koji prije nalikuje na kupe izvedbu crossovera 2008 nego ono što doista možete kupiti u Peugeotovom salonu. Što se to krije ispod ekstremne vanjštine Peugeot nije želio otkriti, ali nam je barem servirao nekoliko fotografija i kratak video kako bismo se upoznali sa zvijeri koja kreće u pohod na Južnu Ameriku.

Izvor: www.automotoportal.hr

Komentari korisnika: