Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Peugeot Sport otkrio 2008 DKR16 – novi automobil za Dakar 2016 Reviewed by Momizat on . Peugeot je predstavio novu verziju takmičarskog automobila za Rallye Dakar, koja nosi oznaku 2008 DKR16. U odnosu na prošlogodišnji, "bolid" za novi reli Dakar Peugeot je predstavio novu verziju takmičarskog automobila za Rallye Dakar, koja nosi oznaku 2008 DKR16. U odnosu na prošlogodišnji, "bolid" za novi reli Dakar Rating: 0

Peugeot Sport otkrio 2008 DKR16 – novi automobil za Dakar 2016

Advertisement

Peugeot je predstavio novu verziju takmičarskog automobila za Rallye Dakar, koja nosi oznaku 2008 DKR16. U odnosu na prošlogodišnji, “bolid” za novi reli Dakar je modifikovan i unapređen na svim poljima…

Peugeot Sport (1)

Novi takmičarski automobil ima veće međuosovinsko rastojanje, kraće prevese, širi je, a značajno je unapređena aerodinamika. Unapređeno je i oslanjanje, a felne su izrađene od magnezijuma. DKR16 koristi pneumatike Michelin.

Peugeot Sport (2)

Za pogon se brine agregat sa dvostrukim turbo punjenjem, smešten ispred zadnje osovine. Ima zapreminu od tri litra i maksimalnu snagu od 257 kW (350 KS). Maksimalni obrtni moment iznosi 800 Nm. Kao i prošlogodišnji, novi automobgil ima pogon na zadnju osovinu. Maksimalna brzina 2008 DKR16 iznosi 200 km/h.

Peugeot Sport (3)

Peugeot je predstavio novi automobil tokom prvih testova u Maroku, gde su za volanom bili Stephane Peterhansel, Carlos Sainz i Cyril Despres. Prema prvim izjavama, novi automobil ima veliki potencijal.

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: