Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pirelli očekuje puno brže bolide u 2015. Reviewed by Momizat on . Talijanski dobavljač guma za Formulu 1 vjeruje da će ovogodišnji bolidi biti brži, i to čak do tri sekunde po krugu. Početkom prošle sezone novi su bolidi zaost Talijanski dobavljač guma za Formulu 1 vjeruje da će ovogodišnji bolidi biti brži, i to čak do tri sekunde po krugu. Početkom prošle sezone novi su bolidi zaost Rating: 0

Pirelli očekuje puno brže bolide u 2015.

Advertisement

Talijanski dobavljač guma za Formulu 1 vjeruje da će ovogodišnji bolidi biti brži, i to čak do tri sekunde po krugu.

pirelli-tires

Početkom prošle sezone novi su bolidi zaostajali za svojim V8 prethodnicima, kako u kvalifikacijama, tako i u utrkama, ali kako je sezona odmicala tempo je bio sve bolji, a taj se trend očekuje i u novoj sezoni. Predsezonska testiranja počinju 1. veljače, a Pirellijev šef Paul Hembery predviđa veliki skok do prvih utrka sezone.

“Naši početni podaci govore da će biti velikih skokova. Momčadi su tijekom zime mogle promijeniti neke stvari, pogotovo oko pogonskih jedinica, a mi predviđamo da ćemo do Melbournea, ili najkasnije do Kine, vidjeti neke prilično značajne skokove u usporedbi s prošlom sezonom.”

Hembery predviđa poboljšanja od tri sekunde, a to bi bolide s V6 turbo motorima približilo njihovim V8 prethodnicima.

“Mislim da govorimo o bolidima koji će biti dvije do tri sekunde po krugu brži od prošlogodišnjih. Radi se o velikoj razlici. Za naše gume to znači da će prošlogodišnji konzervativan izbor zapravo biti prilično agresivan izbor ove sezone.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: