Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pirelli popustio s restrikcijama za VN Italije Reviewed by Momizat on . Pirelli je popustio sa svojim restrikcijama vezanim za pritisak u gumama na VN Italije nakon što su kritike dobili od vozača i momčadi. S obzirom na incidente n Pirelli je popustio sa svojim restrikcijama vezanim za pritisak u gumama na VN Italije nakon što su kritike dobili od vozača i momčadi. S obzirom na incidente n Rating: 0

Pirelli popustio s restrikcijama za VN Italije

Advertisement

Pirelli je popustio sa svojim restrikcijama vezanim za pritisak u gumama na VN Italije nakon što su kritike dobili od vozača i momčadi. S obzirom na incidente na Spa-Francorchampsu, talijanska kompanija je jučer preporučila povećanje od 5 psi (0.344 bara) u minimalnom tlaku s kojima se na njihovim gumama može voziti ovotjedna utrka u Monzi.

pirelli-tires

Međutim, svjetski prvak Lewis Hamilton je upozorio da bi predloženo povećanje od pet psi moglo voditi do katastrofe zbog veće potrošnje guma, dok je Fernandu Alonsu bilo čudno što se tako značajan porast može uvesti bez testiranja na aktualnim mješavinama.

Nakon što su odlučili smanjiti brojke u četvrtak navečer, Pirelli je potvrdio povećanje od samo jednog psi (0.068 bara). To donosi ograničenje od 19.5 psi (1.344 bara) na prednjim i 21 psi (1.447 bara) na stražnjim gumama. Osim ovoga, Pirelli se predomislio i kada je riječ o ograničenju nagiba kotača pa je stupanj negativnog nagiba koje momčadi mogu koristiti također smanjen, i to na tri stupnja naprijed i dva straga kako bi se zaštitile gume.

Uz sve ove izmjene, Pirelli je preporučio da se grijači guma mogu koristiti samo do maksimalne temperature od 110 °C.

Pirelli zadržava mogućnost ponovnog mijenjanja svojih preporuka nakon današnjih slobodnih treninga.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: