Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pirelli potvrdio tri mješavine guma po utrci u 2016. Reviewed by Momizat on . Pirelli je potvrdio kako će u 2016. godini ponuditi tri mješavine guma koje će momčadi Formule 1 moći koristiti na svakoj utrci. Ova vijest je dugo očekivana, a Pirelli je potvrdio kako će u 2016. godini ponuditi tri mješavine guma koje će momčadi Formule 1 moći koristiti na svakoj utrci. Ova vijest je dugo očekivana, a Rating: 0

Pirelli potvrdio tri mješavine guma po utrci u 2016.

Advertisement

Pirelli je potvrdio kako će u 2016. godini ponuditi tri mješavine guma koje će momčadi Formule 1 moći koristiti na svakoj utrci.

Pirelli_Formula-1

Ova vijest je dugo očekivana, a konačno je potvrđena od strane Maria Isole ovog vikenda na VN Meksika.

Da bi “začinili” sport, Pirelli je odredio tri umjesto dosadašnjih dvije mješavine guma po svakoj velikoj nagradi u 2016. godini, a momčad će moći izabrati koje mješavine žele u 13 setova slickova po vozaču. Tako ostaje u mogućnosti da jedan vozač koristi tri mješavine guma tijekom utrke iduće sezone.

“Postoje diskusije još samo oko detalja,” rekao je Isola za Auto Motor und Sport.

“Posebno na početku sezone, vidjet ćemo kako momčadi idu u drugačijim smjerovima,” dodao je.

Isola je također potvrdio i skroz novu mješavinu, jedan korak mekaniju od Super softa i navodno bi se trebala zvati Ultra soft. Nova mješavina će biti predstavljena iduće godine i vjerojatno će na sebi nositi ljubičaste Pirellijeve oznake.

Pirelli je otvorio raspravu oko boje i za javnost, ali Isola je već odlučio.

“Ja sam glasao za ljubičastu. Podsjeća me na boju najbržeg kruga na ekranu, pa se ta boja čini prikladna za najbrže gume,” dodao je Isola.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: