Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pirelli: Set ultrasoft guma može izdržati cijelu utrku Reviewed by Momizat on . Iz Pirellija su javili da ultrasoft gume mogu izdržati cijelu utrku, što momčadima otvara mogućnost da borave minimalno vremena na supersoft gumama. Pirellijev Iz Pirellija su javili da ultrasoft gume mogu izdržati cijelu utrku, što momčadima otvara mogućnost da borave minimalno vremena na supersoft gumama. Pirellijev Rating: 0

Pirelli: Set ultrasoft guma može izdržati cijelu utrku

Advertisement

Iz Pirellija su javili da ultrasoft gume mogu izdržati cijelu utrku, što momčadima otvara mogućnost da borave minimalno vremena na supersoft gumama.

Ultrasoft-gume-2017

Pirellijev šef Mario Isola smatra da će vozači izvan top 10 koji startaju na supersoft gumama mogli mijenjati gume već nakon prvog kruga, pogotovo ako bude safety cara, te odraditi utrku do kraja na jednom setu ultrasoft guma. Vozači koji će startati na ultrasoft gumama bit će u mogućnosti biti na jednom setu koliko žele.

“Degradacija guma manje-više ne postoji. Na drugom slobodnom treningu simulacije utrke bile su vrlo konstantne. Razlika između ultrasoft i supersoft guma je oko 0,7s. Tijekom utrke će ta razlika biti manja, ali to je normalno,” izjavio je Isola.

“Pretpostavljam da svi žele odraditi duži stint na ultrasoft gumama. Vidjet ćemo, šanse za safety car su ovdje jako velike. Možda će netko startati na supersoftu i ako stavi ultrasoft tijekom safety cara imat će mogućnost da odradi cijelu utrku na njima.”

Postoji mogućnost da vodeći drugi dio kvalifikacija odrade na supersoft gumama i onda ih koriste na startu utrke, ali Isola smatra da su premale razlike između vodećih da bi odradili ovakvu taktiku.

“Mislim da je preveliki rizik ići u Q2 na supersoftu. Između prvih 10 nema velike razlike. Ako napraviš grešku postoji velika mogućnost da ne prođeš u zadnji dio kvalifikacija,” dodao je Pirellijev šef.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: