Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Pirelli: Vozači su zadovoljni gumama za 2018. Reviewed by Momizat on . Iz Pirellija tvrde kako su vozači dali vrlo pozitivne povratne informacije oko guma za 2018. nakon dvodnevnog testa u Abu Dhabiju. Momčadi su ostale na Yas Mari Iz Pirellija tvrde kako su vozači dali vrlo pozitivne povratne informacije oko guma za 2018. nakon dvodnevnog testa u Abu Dhabiju. Momčadi su ostale na Yas Mari Rating: 0

Pirelli: Vozači su zadovoljni gumama za 2018.

Advertisement

Iz Pirellija tvrde kako su vozači dali vrlo pozitivne povratne informacije oko guma za 2018. nakon dvodnevnog testa u Abu Dhabiju.

Pirelli_Formula-1

Momčadi su ostale na Yas Marini kako bi isprobale nove komponente gume koje je talijanski proizvođač spremio za sljedeću sezonu.

Pirelli je u svoj ionako širok izbor dodao još hypersoft (ružičaste) i superhard (svijetloplave) gume.

Svaka momčad na testu je mala 20 setova guma, od kojih je 12 odabrao Pirelli, a osam one same.

Pirellijev hypersoft za dva je stupnja mekši od ovogodišnjeg ultrasofta, a Lewis Hamilton je novu komponentu guma opisao kao najbolju koju su Talijani proizveli.

Mario Isola, Pirellijev šef za utrkivanje, otkrio je kako su hypersoft gume oko sekunde brže od ultrasofta te je izrazio zadovoljstvo nakon testa.

“Zbog karakteristika Yas Marine test se fokusirao na komponente od mediuma do hypersofta. Cijeli test i svi vozači dali su nam vrlo pozitivne povratne informacije.”

“Novi ružičasti hypersoft ispunio je naša očekivanja. Vremena su oko sekunde brža nego na ljubičastim ultrasoft gumama, ali, naravno, to se još treba potvrditi na ostalim tipovima staza.”

“Sve gume za 2018. mekše su za jedan stupanj od ovogodišnjih, kao što su momčad zahtijevale, a hypersoft je za dva stupnja mekši od ultrasofta iz 2017.”

F1 momčadi nove će gume ponovno isprobati na predsezonskim testovima u Barceloni sljedeće godine (26. veljače – 1. ožujka i 6. – 9. ožujka).

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: