Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Povratak u WRC: Toyota GT-86 stiže na ADAC reli Njemačke Reviewed by Momizat on . Nakon 15 godina pauze, Toyota se vraća u WRC, i to sa sportskim kupeom GT-86. Iako je Toyota već najavila da se nova generacija Yarisa sprema da uskoro nastupi Nakon 15 godina pauze, Toyota se vraća u WRC, i to sa sportskim kupeom GT-86. Iako je Toyota već najavila da se nova generacija Yarisa sprema da uskoro nastupi Rating: 0

Povratak u WRC: Toyota GT-86 stiže na ADAC reli Njemačke

Advertisement

Nakon 15 godina pauze, Toyota se vraća u WRC, i to sa sportskim kupeom GT-86.

new-toyota-gt-86-rally-car-making-wrc-debut-next-month_4

Iako je Toyota već najavila da se nova generacija Yarisa sprema da uskoro nastupi i na reli takmičenjima širom svijeta, automobil sa kojim se ovaj japanski proizvođač vraća u WRC nakon legendarne Corolle, biti će sportski kupe GT-86!

new-toyota-gt-86-rally-car-making-wrc-debut-next-month_5

Naime, već sljedećeg mjeseca, na ADAC reliju Njemačke, Toyota će nastupiti sa modelom GT-86 CS-R3, ali za sada van konkurencije, već kao bezbjednosno/test vozilo koje će prvo izlaziti na specijalne ispite i provjeriti stanje prije nastupa takmičara.

new-toyota-gt-86-rally-car-making-wrc-debut-next-month_1

Automobil će voziti Isolde Holderied, njemačka reli-vozačica, a njen osnovni zadatak biti će da razvije pomenuti prototip u cilju finalne homologacije za R3 klasu.

new-toyota-gt-86-rally-car-making-wrc-debut-next-month_3

Ovo je zapravo jedan vid priprema za narednu sezonu, u kojoj Toyota planira da timovima ponudi GT-86 CS-R3, a prema najavama iz TMG (Toyota Motorsport GmbH), automobil će oslobađati oko 250 konjskih snaga, imati će 6-stepeni sekvencijalni mjenjač, kao i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Sve ostalo ostaje manje-više u okvirima fabričkih normi, budući da tako propisuju pravila za R3 klasu vozila.

Izvor: www.topspeed.rs

Komentari korisnika: