Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Promjene u vodstvu Ferrarija? Reviewed by Momizat on . Pojedini napisi u talijanskim medijima sugeriraju da bi u narednim mjesecima ponovno mogli vidjeti promjene u upravljačkoj strukturi Scuderije Ferrari. Konkretn Pojedini napisi u talijanskim medijima sugeriraju da bi u narednim mjesecima ponovno mogli vidjeti promjene u upravljačkoj strukturi Scuderije Ferrari. Konkretn Rating: 0

Promjene u vodstvu Ferrarija?

Advertisement

Pojedini napisi u talijanskim medijima sugeriraju da bi u narednim mjesecima ponovno mogli vidjeti promjene u upravljačkoj strukturi Scuderije Ferrari. Konkretno, tehnički direktor James Allison se spominje kao nasljednik šefa momčadi Maurizija Arrivabenea.

GP RUSSIA F1/2016

Šef grupacije FCA Sergio Marchionne je prije nešto manje od dvije godine smijenio dotadašnjeg i dugogodišnjeg predsjednika momčadi iz Maranella, Lucu di Montezemola. Otkaz je nešto ranije te godine dobio Stefano Domenicali kojega je na mjestu šefa ekipe zamijenio Marco Mattiacci. Ni on se nije dugo zadržao te je na njegovo mjesto na kraju 2014. došao Maurizio Arrivabene.

Odbačeno vodstvo je napravilo odličan posao u pripremama SF15-T, a napredak se nastavio i kod bolida za 2016. iza kojeg ovog puta stoji hvaljeni Allison, koji je u Ferrari stigao iz Lotusa sredinom 2013. S obzirom na sve bolje rezultate, Marchionne je postavio visoke ciljeve za ovu godinu te je rekao da bi još jedna godina bez titule bila tragedija za Ferrari.

Međutim, sezona nije krenula dobro za Talijane koji još uvijek nisu imali ‘čist’ trkaći vikend. Brzina u utrci je tu, ali probleme je pravila pouzdanost ovogodišnjeg SF16-H, kao i nešto incidenata na prve četiri utrke sezone. Zaostatak za Mercedesom u konstruktorskom poretku već sada iznosi 81 bod.

Kimi Raikkonen je bolje plasirani vozač talijanske ekipe, ali ima 57 bodova zaostatka za vodećim Rosbergom. Kod Sebastiana Vettela taj zaostatak iznosi 67 bodova.

Autosprint je najprije tvrdio da Ferrari ponovno u svojim redovima želi vidjeti bivšeg dizajnera, a sada Mercedesovog direktora inženjeringa Alda Costu, koji je Scuderiju napustio 2011. On bi trebao popuniti mjesto koje bi ostalo prazno promaknućem Jamesa Allisona. Međutim, Motorsport piše da Costu ne zanima povratak u ekipu propetog konjića, te da je Ferrarijeva druga opcija tehnički direktor Toro Rossa, James Key.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: