Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prost želi bolide koji su teži za vožnju Reviewed by Momizat on . Alain Prost podržava FIA-inu ideju da se bolidi Formule 1 učine težima za voziti. Aktualna generacija bolida tehnološki je izuzetno napredna ali ako je suditi p Alain Prost podržava FIA-inu ideju da se bolidi Formule 1 učine težima za voziti. Aktualna generacija bolida tehnološki je izuzetno napredna ali ako je suditi p Rating: 0

Prost želi bolide koji su teži za vožnju

Advertisement

Alain Prost podržava FIA-inu ideju da se bolidi Formule 1 učine težima za voziti. Aktualna generacija bolida tehnološki je izuzetno napredna ali ako je suditi po izjavama vozača, vrlo ih je lako voziti. Toliko lako da je Toro Rosso u svoje redove doveo Maxa Verstappena koji će na prvoj utrci sljedeće sezone imati samo 17 godina.

alain-prost-2014

Dolazak mladog Nizozemca podigao je mnogo prašine a FIA sada sagledava situaciju i želi uvesti nova pravila i to već za 2016. Najviše će se računa voditi o prianjanju guma, dimenzijama bolida i aerodinamičkim performansama. Daniel Ricciardo nedavno je priznao da aktualni bolidi nisu teški za voziti kao oni iz prijašnjih godina a FIA-in najnoviji prijedlog podupire i četverostruki svjetski prvak Alain Prost.

“Fizički nisu baš prelagani za vožnju ali lakše je nego što je bilo prije nekoliko godina. Da su brži bili bi i teži za voziti ali ne želimo napraviti bolide koji su brzi poput onih od prije 10 godina jer onda ne možete čak ni pratiti vozača ispred vas zbog prljavog zraka. Ovo što sada imamo dobar je kompromis ali nekoliko dorada se vjerojatno može učiniti”, rekao je Red Bullov vozač Daniel Ricciardo.

Alain Prost smatra da bolidi moraju biti teži za vožnju.

“Ne znam što će se dogoditi s Maxom Verstappenom ali istina je da će bolid voziti bez ikakvog problema. Ovo je bilo apsolutno nemoguće u naše vrijeme – bolidi su bili tako teški za voziti. Svake godine smo testirali u Portugalu ali kada smo prvi puta došli nikako nije bilo moguće kompletirati cijeli dan testiranja, nema šanse! Fizički su bili stvarno teški za vožnju što danas nije slučaj. To ne znači da bolidi moraju biti kao onda ali mislim da grip i brzina bolida tijekom utrka nije dobra. Prilično su spori, moramo imati pravu Formulu 1.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: