Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prva pobjeda za Hondu Civic Tourer u BTCC-u Reviewed by Momizat on . Honda Civic Tourer u BTCC šampionatu ostvarila je prvu pobjedu, i to nakon više nego uzbudljive i dramatične završnice. Honda i ove sezone u britanskom BTCC šam Honda Civic Tourer u BTCC šampionatu ostvarila je prvu pobjedu, i to nakon više nego uzbudljive i dramatične završnice. Honda i ove sezone u britanskom BTCC šam Rating: 0

Prva pobjeda za Hondu Civic Tourer u BTCC-u

Advertisement

Honda Civic Tourer u BTCC šampionatu ostvarila je prvu pobjedu, i to nakon više nego uzbudljive i dramatične završnice.

honda-btcc2

Honda i ove sezone u britanskom BTCC šampionatu nastavlja da niže uspjehe. Nakon dvije pobjede Andrew Jordana, aktuelnog šampiona u privatnom Pirtek timu koji ove godine i dalje koristi klasični Civic, proteklog vikenda i fabrički tim Honde domogao se prve pobjede sa svojim novim modelom – Civic Tourer karavanom!

Da uspjeh bude još veći, u trećoj trci dana, pored pobjede Gordon Sheddena, šampiona iz 2012. godine, treće mjesto je zauzeo još jedan vozač fabričkog tima Honde sa Civic Tourerom, Matt Neal, inače višestruki BTCC šampion.

honda-btcc

Inače, sama pobjeda došla je bukvalno u posljednjoj krivini, kada su se nakon žestokog okršaja na stazi, Shedden i Colin Turkington u BMW-u Serije 1, na kratko našli van staze, svega stotinjak metara od cilja, te se Shedden zahvaljujući i solidnoj dozi sreće, domogao prve pobjede.

honda-btcc3

U generalnom poretku trenutno vodi Jason Plato u MG-u sa 87 poena, koliko ima i drugoplasirani Andrew Jordan u Hondi, dok se na trećem nalazi Gordon Shedden sa svega jednim poenom manje. Četvrto mjesto pripada Colinu Turkingtonu koji ima 84 boda, a peti je Matt Neal sa 79 poena.

Izvor: www.topspeed.rs

Komentari korisnika: