Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Prvi dizelaš Mazda6 koji je pobedio na Indijanopolis Reviewed by Momizat on . Veliki sedan modeli, koji nemaju premijum poreklo, a žele da ostave trag na tržištu moraju svojski da se potrude kako bi privukli što više kupaca. Jedan od nači Veliki sedan modeli, koji nemaju premijum poreklo, a žele da ostave trag na tržištu moraju svojski da se potrude kako bi privukli što više kupaca. Jedan od nači Rating: 0

Prvi dizelaš Mazda6 koji je pobedio na Indijanopolis

Advertisement

Veliki sedan modeli, koji nemaju premijum poreklo, a žele da ostave trag na tržištu moraju svojski da se potrude kako bi privukli što više kupaca.

Jedan od načina da to postignu je da okušaju sreću u nekoj od trkačkih kategorija i da se nadaju uspehu. U svakom slučaju, čak i uz manjak uspeha to može da bude dobar potez.Zašto sve to govorimo? Uzmimo na primer Mazdu6, uspešan model japanske kompanije i to vrlo poželjan, pre svega zahvaljujući svom spoljašnjem izgledu.

Naravno, Mazda ne prodaje ovaj model samo kao lepo lice, već želi jasno da stavi do znanja da je reč o četvorotočkašu sa izraženim vozačkim i trkačkim duhom. Logična stanica – trkačka staza.

Japanski sedan je krenuo tim putem i pokazao se vrlo uspešnim, postavši prvi dizel model koji je bilo šta osvojio na stazi Indijanopolis, popularnoj “ciglani”.

Trkačka Mazda6 je prva prošla kroz cilj u trci GX klase, a od osam trka na kojima je do sada nastupala, “šestica” je pobedila na pet. U svojoj takmičarskoj klasi je na prvom mestu, skinuvši sa vodeće pozicije Porsche.

Komentari korisnika: