Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Raikkonen priznao krivnju za loš start u Italiji Reviewed by Momizat on . Kimi Raikkonen se za Veliku nagradu Italije kvalificirao na odlično drugo mjesto, što je bio njegov najbolji rezultat u Monzi u Ferrarijevim bojama. Međutim, Fi Kimi Raikkonen se za Veliku nagradu Italije kvalificirao na odlično drugo mjesto, što je bio njegov najbolji rezultat u Monzi u Ferrarijevim bojama. Međutim, Fi Rating: 0

Raikkonen priznao krivnju za loš start u Italiji

Advertisement

Kimi Raikkonen se za Veliku nagradu Italije kvalificirao na odlično drugo mjesto, što je bio njegov najbolji rezultat u Monzi u Ferrarijevim bojama.

Kimi-Raikkonen-Kaciga-2015

Međutim, Finac je na startu utrke ostao stajati na gridu te je svoj bolid uspio pokrenuti nakon par sekundi, a to je ipak bilo previše pa se njegov SF15-T nakon samo nekoliko sekundi našao na samom začelju. Kimi je u utrci napredovao te je ciljem prošao kao peti, a novinarima je rekao da ne zna uzrok lošeg starta. Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je tada rekao da neće ništa govoriti dok ne sazna točan uzrok.

Međutim, Raikkonen je danas u Singapuru rekao da je za loš start kriv upravo on:

“I dalje sam bio u anti-stallu i to je bio razlog zašto… naravno da sam sve napravio kako treba, ali prst je možda iz bilo kojeg razloga bio na drugoj poluzi i na krivoj poziciji, bez ikakvog razloga. Krajnji rezultat je isti. Očito moramo naučiti iz toga. Šteta, naravno da je bilo razočaravajuće jer smo nakon 200 metara bili na krivom mjestu, nije idealno, ali takve stvari se događaju.”

Finac ne vjeruje da bi ta pogreška trebala voditi do nekakvih promjena.

“Ne radi se o tome da trebamo nešto učiniti drugačije. To je više mali problem iz kojega je proizašao veliki krajnji rezultat. Radili smo iste stvari dugo vremena i krenulo je po zlu ovoga puta. Prema tome, nije da su nova pravila nešto promijenila. To se moglo dogoditi prošle godine ili ranije ove godine. Nema stvarnih promjena.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: