Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Rally Mexico 2018 – shakedown Reviewed by Momizat on . Prošlogodišnji pobednik relija Mexico, Kris Meeke (Citroënu C3 WRC), bio je najbrži na današnjem shakedownu. Zanimljivo je, da je ovogodišnji program relija Mex Prošlogodišnji pobednik relija Mexico, Kris Meeke (Citroënu C3 WRC), bio je najbrži na današnjem shakedownu. Zanimljivo je, da je ovogodišnji program relija Mex Rating: 0

Rally Mexico 2018 – shakedown

Advertisement

Prošlogodišnji pobednik relija Mexico, Kris Meeke (Citroënu C3 WRC), bio je najbrži na današnjem shakedownu. Zanimljivo je, da je ovogodišnji program relija Mexico započeo i devetostruki šampion sveta u reliju, Sebastien Loeb…

reli-meksiko (1)

Loeb na ovom takmičenju nastupa u Citroënu C3 WRC. Francuz je stazu shakedowna prešao pet puta i zabeležio vreme koje je lošije za 2,6 sekundi lošije od svog timskog kolege. To je bilo dovoljno za 10. vreme.

Drugo vreme na shakedownu zabeležio je Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), a trećeplasirani je bio aktuelni svetski šampion u Ford Fiesti RS WRC, Sebastien Ogier. Za volanom najbrže Toyote Yaris WRC bio je Ott Tanak, koji je bio tri desetinske brži od svog timskog kolege, Jari-Matti Latvale.

reli-meksiko (2)

Biće veoma zanimljivo videti, da li će bivši svetski šampion uspeti da odgovori na tempo mlađih i “utreniranih” kolega. Podsetimo, 44-godišnji Loeb aktivno nastupa u FIA Svetskom reli kros šampionatu.

reli-meksiko (3)

Rally Mexico 2018 – Shakedown:

1. Meeke/Nagle Citroen C3 WRC 3:41,0 (4)
2. Neuville/Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +0,4 (3)
3. Ogier/Ingrassia Ford Fiesta WRC +1,8 (3)
4. Tanak/Jarveoja Toyota Yaris WRC +1,8 (5)
5. Latvala/Anttila Toyota Yaris WRC +2,1 (5)
6. Evans/Barritt Ford Fiesta WRC +2,2 (3)
7. Mikkelsen/Jaeger Hyundai i20 Coupe WRC +2,3 (6)
8. Sordo/Del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +2,4 (4)
9. Suninen/Markkula Ford Fiesta WRC +2,4 (4)
10. Loeb/Elena Citroen C3 WRC +2,6 (5)

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: