Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Renault nema namjeru napustiti Formulu 1 Reviewed by Momizat on . Iako su se prije nekoliko mjeseci pojavile glasine da bi Renault mogao napustiti Formulu 1 zbog velike krize i loših rezultata nakon uvođenja novih 1.6-litrenih Iako su se prije nekoliko mjeseci pojavile glasine da bi Renault mogao napustiti Formulu 1 zbog velike krize i loših rezultata nakon uvođenja novih 1.6-litrenih Rating: 0

Renault nema namjeru napustiti Formulu 1

Advertisement

Iako su se prije nekoliko mjeseci pojavile glasine da bi Renault mogao napustiti Formulu 1 zbog velike krize i loših rezultata nakon uvođenja novih 1.6-litrenih V6 turbo motora, direktor Cyril Abiteboul tvrdi da se to neće dogoditi.

renault-sport-f1

Francuski dobavljač trenutno radi na poboljšanju svojih pogonskih jedinica koje isporučuje Red Bullu i Toro Rossu, a prije par dana potvrđeno je da Francuzi ponovno razmišljaju o svojoj tvorničkoj momčadi, koju bi najvjerojatnije realizirali kupovinom Red Bullove sestrinske momčadi.

Renault u ovom trenutku razmatra sve opcije, a odabrat će onu za koju budu vjerovali da će im donijeti najviše koristi od sudjelovanja u Formuli 1. Prema tome, odlazak sigurno nije rješenje. Upitan koje su šanse da Renault napusti sport, Abiteboul odgovara:

“Nema šanse, volio bih možemo pronaći put prema naprijed. Osim toga, gledamo i cjelokupnu situaciju u sportu – poslovne perspektive, brojke o TV gledanosti. Ne želimo izaći iz Formule 1 jer je ovo velika marketinška platforma koja nam može pomoći s onim što želimo napraviti u državama kao što su Kina i Indija.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: