Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Renault odgovorio na Hornerove kritike iz Mađarske Reviewed by Momizat on . Šef Renaulta Cyril Abiteboul tvrdi da ne osjeća pritisak nakon što je Red Bullov Christian Horner iznio kritike na njihov račun. Nakon odustajanja Maxa Verstapp Šef Renaulta Cyril Abiteboul tvrdi da ne osjeća pritisak nakon što je Red Bullov Christian Horner iznio kritike na njihov račun. Nakon odustajanja Maxa Verstapp Rating: 0

Renault odgovorio na Hornerove kritike iz Mađarske

Advertisement

Šef Renaulta Cyril Abiteboul tvrdi da ne osjeća pritisak nakon što je Red Bullov Christian Horner iznio kritike na njihov račun.

Cyril-Abiteboul-Renault-F1-Managing-Director

Nakon odustajanja Maxa Verstappena u utrci u Mađarskoj zbog problema sa MGU-K, Horner je bio vrlo frustriran zbog loše pozdanosti Renaultove pogonske jedinice jer su u dvije uzastopne utrke imali odustajanja zbog nepouzdanosti (Ricciardo utrku prije u Njemačkoj).

“Plaćamo višemilijunski iznos za ove motore, motore koji bi trebali biti prvoklasni proizvod, neka vrsta umjetničkog djela, a na kraju imamo ove probleme sa pouzdanosti. To je tako frustrirajuće, nažalost,” izjavio je frustrirani Horner.

Na reakciju od strane Abiteboula nije trebalo dugo čekati.

“Mi smo odavno prestali slušati što govori Christian Horner, još od 2015. godine. Jasno je da je svaka rasprava suvišna, pogotovo jer se naša suradnja bliži kraju. Imat će novog partnera (Hondu) kojeg će također plaćati hrpu novca za njihove motore i želim im sreću u toj suradnji. To je to, nemam što više dodati,” direktan je bio Abiteboul.

Horner se još osvrnuo na planove za nadolazeće utrke.

“Prvo trebamo shvatiti što se točno dogodilo sa Maxovom pogonskom jedinicom. Frustrira nas što je morao odustati jer je bio u odličnoj poziciji tijekom utrke. Bili smo blizu vodećima do kvara i odustajanja. Pozitivno je da je Daniel odvozio fantastičnu utrku unatoč startu iz sredine poretka.”

“Očigledno je da ćemo na nekoj od idućih utrka dobiti kazne zbog prekoračenja broja komponenti pogonske jedinice na oba bolida, što nas posebno iritira jer imamo brzinu da se borimo za pobjede i postolja a te nam kazne ne idu u prilog. Mislim da je upravo probijanje Ricciarda do petog mjesta pokazalo koliko brz paket imamo,” zaključuje Horner.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: