Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Renault predstavlja novi turbo na VN Velike Britanije Reviewed by Momizat on . Renault se nada kako će promjene na VN Velike Britanije poboljšati pouzdanost turba nakon kvara na Hulkenbergovom bolidu u Austriji. Poboljšanja su bila planira Renault se nada kako će promjene na VN Velike Britanije poboljšati pouzdanost turba nakon kvara na Hulkenbergovom bolidu u Austriji. Poboljšanja su bila planira Rating: 0

Renault predstavlja novi turbo na VN Velike Britanije

Advertisement

Renault se nada kako će promjene na VN Velike Britanije poboljšati pouzdanost turba nakon kvara na Hulkenbergovom bolidu u Austriji.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Qualifying Day - Spielberg, Austria

Poboljšanja su bila planirana nakon Ricciardovog sličnog kvara u Kini, no tek sada će ugledati svijetlo dana.

U sklopu Renaultovog novog paketa, koji je predstavljen u Montrealu, turbo nije bio mijenjan, tako da je Hulkenberg bio na istim postavkama koje su uzrokovale kvar u Shanghaiu.

Šef Renaulta, Cyril Abiteboul je za Motorsport.com izjavio, “To je bila nova specifikacija motora, no ne i turba. Turbo je ostao nepromijenjen. Ipak, u Silverstone dolazimo s malo izmijenjenim turbom.”

“Bili smo svjesni rizika ponavljanja istog kvara kao i na Danielovom bolidu u Shanghaiu. Zapravo, od Shangaija nismo imali problema i kvarova do sada. Nicov turbo je definitivno pokvaren, no ICE i ostale komponente bi trebale biti u redu.”

Iako će Hulkenberg iskoristiti svoj treći turbo idućeg vikenda, Abiteboul kaže da sve teče planirano i po predviđenom rasporedu.

“Na planu smo korištenja četiri motora. Ipak, ova situacija nije prihvatljiva i moramo više raditi na pouzdanosti.”, izjavio je šef Renaulta.

Abiteboul je bio zadovoljan performansama nove MGU-K jedinice u Austriji.

“McLaren se odlučio za novu verziju motora sa starim specifikacijama, dok je Red Bull, budući da je na rubu kazni za oba vozača, ostao pri staroj verziji. Nemamo problema s tim, naš bolid je bio lakši i imao bolju raspodjelu težine, što je odlično.”

“Za sada ostale momčadi se nisu odlučile za novu opciju jer ona zahtjeva promjene na instalacijskoj strani. Ipak, to ne znači da se nove specifikacije neće koristiti u daljnjem nastavku sezone”.

Abiteboul se osvrnuo i na nove kvalifikacijske postavke u Austriji, sugerirajući da sam Renault ne bi to posebno izdvajao kao novost, da Horner to nije spomenuo medijima.

“Kvalifikacijski program je nešto što ne bi posebno izdvajali. Nije to promjena koja će nam donijeti veliku prednost, već manja poboljšanja.”

“U normalnim okolnostima, to poboljšanje bismo zadržali za sebe kako ne bismo stvorili očekivanja.”

“To je dodatan razlog zašto smo prekinuli suradnju, jer moramo kontrolirati našu komunikaciju”, zaključio je Abiteboul.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: