Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ricciarda nije zanimala borba s Verstappenom Reviewed by Momizat on . Daniel Ricciardo, koji se nakon pet sezona provedenih u Red Bullu ovu zimu pridružio Renaultu, kaže da se nije opterećivao s usporedbom statistike u odnosu na m Daniel Ricciardo, koji se nakon pet sezona provedenih u Red Bullu ovu zimu pridružio Renaultu, kaže da se nije opterećivao s usporedbom statistike u odnosu na m Rating: 0

Ricciarda nije zanimala borba s Verstappenom

Advertisement

Daniel Ricciardo, koji se nakon pet sezona provedenih u Red Bullu ovu zimu pridružio Renaultu, kaže da se nije opterećivao s usporedbom statistike u odnosu na momčadskog kolegu Maxa Verstappena. Australac je u 2018. imao ogromnih problema s pouzdanošću bolida, nešto što je Verstappena manje mučilo.

daniel-rikardo-f1

Ricciardo je snažno krenuo u sezonu te je vrlo brzo sakupio dvije pobjede, jednu u Kini, a drugu u Monaku. Međutim, ostatak sezone je bio katastrofalan te se Ricciardo morao pomiriti sa šestim mjestom u poretku vozača.

S druge strane, Verstappen je imao slab ulazak u sezonu, no u drugoj polovici sezone je samo Lewis Hamilton skupio više bodova od Nizozemca, koji je na kraju završio četvrti u poretku vozača s dvije pobjede i ukupno 11 postolja.

Ricciardo je priznao da je Verstappenov rast forme bio frustrirajuć kada uzmemo u obzir njegove pehove.

“Mislim da sam negdje tijekom ljetne pauze došao do točke gdje me više nije zanimala borba s Verstappenom,” započeo je Ricciardo.

“Nije me više briga. Završio sam nešto manje bodova, pa što?”

“Radim i ako radim dobro, onda super. Ako ne, život ide dalje. Naravno, stalo mi je, ali nisam htio da me to pogađa na osobnoj razini.”

“Imao sam već toliko toga u glavi, nisu mi trebala dodatna očekivanja. Da sam bio na najvišoj razini možda bih ga pobijedio.”

Nakon trijumfa u Monaku, Ricciardo nije ostvario niti jedno postolje, a u tih 15 utrka je skupio čak šest odustajanja i bezbrojne kazne na gridu.

Doduše, Ricciardo smatra i da njegov početak sezone nije bio najbolji, uključujući sudar s Verstappenom u Azerbajdžanu.

“Pobijedio sam dvije od šest, ali u svakoj od ovih četiri je bilo neke drame,” rekao je bivši vozač Red Bulla.

“U Melbourneu sam već imao kaznu a sezona nije ni krenula, u tom trenutku sam bio spreman razbiti zid.”

“U Bahrainu mi je utrka završila nakon jednog kruga, a i u Kini sam pobijedio na spektakularan način.”

“Svi znamo što se dogodilo u Bakuu, u Barceloni sam se izvrtio iza sigurnosnog automobila, a u Monaku sam pobijedio.”

“Koliko god je početak bio dobar, nekako je obilježio godinu i ti ludi scenariji se nisu prestali događati,” završio je Ricciardo.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: