Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ricciardo: Trebao sam biti agresivniji na startu Reviewed by Momizat on . Pobjedu Maxa Verstappena na današnjoj VN Malezije i gotovo savršen rezultat za ekipu Red Bulla, upotpunio je Daniel Ricciardo osvojivši treće mjesto. Nakon što Pobjedu Maxa Verstappena na današnjoj VN Malezije i gotovo savršen rezultat za ekipu Red Bulla, upotpunio je Daniel Ricciardo osvojivši treće mjesto. Nakon što Rating: 0

Ricciardo: Trebao sam biti agresivniji na startu

Advertisement

Pobjedu Maxa Verstappena na današnjoj VN Malezije i gotovo savršen rezultat za ekipu Red Bulla, upotpunio je Daniel Ricciardo osvojivši treće mjesto. Nakon što se Kimi Raikkonen zbog kvara povukao iz utrke prije starta, Ricciardo je de facto promoviran na treće startno mjesto. Australac je u izjavi prošao neke ključne trenutke svoje utrke.

Daniel-Ricciardo-Mađarska-2017-600x400

“Konačni rezultat nije loš i bez obzira što me Max pobijedio, nisam previše razočaran. Jedino žalim za startom, gdje nisam bio dovoljno agresivan u borbi s Valtterijem. Uzeo sam unutarnju stranu što je bilo prekonzervativno od mene. Kad sam ga napokon prestigao, imao sam dosta dobar tempo na supersoftu i približavao sam se dvojici vodećih. Međutim, prelaskom na soft gume, Max i Lewis su se opet počeli odvajati. U kasnijoj fazi utrke Sebastian me stavio pod pritisak, ali me to nije nimalo obeshrabrilo. Imao je samo jedan čisti pokušaj pretjecanja prije nego je potrošio gume, a nakon toga sam mirno dovršio posao,” izjavio je Ricciardo.

“Sretan sam s osvojenim postoljem, iako ovo nikad nije bila jedna od mojih omiljenih staza, bez obzira na prošlogodišnju pobjedu,” dodao je Riccardo.

Australac je kraju prokomentirao tempo Red Bulla i ekipe Ferrarija.

“Moram reći da je Sebastian danas pokazao izvrstan tempo i mislim da su oba Ferrarija startala pri vrhu poretku da bi ih bilo jako teško pobijediti. Ali i mi imamo što za reći na utrkama koje dolaze, a to sam danas i pokazali,” zaključio je Ricciardo.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: