Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Rosberg: Moj cilj je bio jedan naslov, ne pet Reviewed by Momizat on . Nico Rosberg šokirao je svijet Formule 1 svojom iznenadnom odlukom da napušta sport nakon što je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Međutim, Nijemac je Nico Rosberg šokirao je svijet Formule 1 svojom iznenadnom odlukom da napušta sport nakon što je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Međutim, Nijemac je Rating: 0

Rosberg: Moj cilj je bio jedan naslov, ne pet

Advertisement

Nico Rosberg šokirao je svijet Formule 1 svojom iznenadnom odlukom da napušta sport nakon što je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Međutim, Nijemac je sada objasnio kako je njemu dovoljan jedan naslov i da ništa više od toga nije bilo na njegovoj listi želja.

nico-rosberg-2016

Rosberg je u svom govoru na godšnjoj dodjeli Autosprint nagrada rekao kako je ostvario svoj ultimativni cilj.

“Sada kad sam osvojio svoj najveći cilj, vrijeme je za završetak. Moj cilj je bio osvojiti jedan naslov, ne pet. Sada sam odlučio stati. Zadovoljan sam svojom karijerom. Dobio sam sve što sam želio, otkad sam bio mali. Pobijedio sam u dosta utrka. Osjećam se dobro i pravo vrijeme je za odlazak. Došao sam svladati Mount Everest i trenutno sam na vrhu,” rekao je Rosberg.

“Ono što od vas tražim je da pogledate u prošlost i shvatit ćete da su ovo bile jako dobre godine. Žestoko sam se borio i puno sam dobio. Zahvaljujem se svima na podršci koju sam imao tokom godina. Prije svega, mojoj obitelji jer ih nisam bio baš s njima ove godine. U sljedećih nekoliko tjedana, mjeseci, počet ću nove projekte i bit će zabavno započeti nove stvari izvan Formule 1,” dodao je Nijemac.

Aktualni svjetski prvak imao je žestok odnos s Lewisom Hamiltonom u Mercedesu tokom protekle tri godine. Dvojac je odrastao skupa u juniorskim natjecanjima, a sve je eskaliralo u borbi za titulu. Nijemac je na kraju svog govora dodao kako nema šanse da se vrati u F1.

“Ne, definitvno ne. Gotova priča. Završeno je s tim. Sada opet mogu biti prijatelj s Lewisom,” završio je Rosberg.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: