Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ruski milijarder otkupio 99 odsto udela Nirburgringa Reviewed by Momizat on . Čuveni Nirburgring je doživeo ozbiljne finansijske probleme 2014. godine, ali tada je kao spasilac uleteo Viktor Haritonin, otkupivši 80 odsto udela staze. Suos Čuveni Nirburgring je doživeo ozbiljne finansijske probleme 2014. godine, ali tada je kao spasilac uleteo Viktor Haritonin, otkupivši 80 odsto udela staze. Suos Rating: 0

Ruski milijarder otkupio 99 odsto udela Nirburgringa

Advertisement

Čuveni Nirburgring je doživeo ozbiljne finansijske probleme 2014. godine, ali tada je kao spasilac uleteo Viktor Haritonin, otkupivši 80 odsto udela staze.

Nurburgring-staza

Suosnivač farmaceutske kompanije Pharmstandard, Haritonin je povećao svoj deo „kolača“ na 99 odsto, nakon transakcije vredne oko 38 miliona evra. Ukupno, on je isplatio najmanje 77 miliona evra za Nirburgring. Preostali procenat pripada kompaniji GetSpeed.

Treba spomenuti da, po Haritoninu, Nirburgring prošle godine nije ugostio karavan Formule 1 za VN Nemačke zbog „finansijskih nesporazuma“ sa F1 zvaničnicima. Dobre vesti su da Forbes Russia javlja da je ruski milijarder spreman da nastavi pregovore sa Bernijem Eklstounom! u vezi sa povratkom u „najbrži cirkus na svetu“ 2017.

Bilo bi zaista sjajno da dogovor bude postignut. Ove sezone, VN Nemačke je dvanesta trka po redu (31. jul), i održaće se na Hokenhajmringu.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: