Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sainz zadovoljan svojim performansama u prvom dijelu sezone Reviewed by Momizat on . Carlosu Sainzu je ovo prva godina u Formuli 1, a dobre predstave su u posljednje vrijeme pale u drugi plan nakon niza tehničkih problema s njegovim Toro Rossom Carlosu Sainzu je ovo prva godina u Formuli 1, a dobre predstave su u posljednje vrijeme pale u drugi plan nakon niza tehničkih problema s njegovim Toro Rossom Rating: 0

Sainz zadovoljan svojim performansama u prvom dijelu sezone

Advertisement

Carlosu Sainzu je ovo prva godina u Formuli 1, a dobre predstave su u posljednje vrijeme pale u drugi plan nakon niza tehničkih problema s njegovim Toro Rossom STR10. Španjolac je svjestan da su to stvari na koje on ne može utjecati pa je zadovoljan s onim što je pokazao u prvom dijelu sezone.

Carlos-Sainz-jr

Mladi Carlos je bio frustriran nakon posljednje utrke koju je morao ranije završiti zbog problema s pogonskom jedinicom. Sainzu je to bilo treće odustajanje u nizu te smatra da trenutni poredak na ljestvici ne otkriva pravo stanje stvari – bez obzira radi li se o vozačkom ili konstruktorskom poretku.

“Mislim da sam imao pozitivan start u sezonu i mogu reći da sam više-manje tamo gdje sam očekivao biti u svojoj prvoj godini u Formuli 1. Nikada ne očekujete da ćete završiti na petom mjestu na vašoj domaćoj utrci, a tu su i neki dobri kvalifikacijski rezultati ove godine. Jako sam sretan.”

Utjehu mu daju rezultati koje ostvaruje subotama, pogotovo u kvalifikacijama, ali to se ne može reći za nedjelje koje mu je uglavnom kvarila nepouzdana Renaultova pogonska jedinica. Bodove je osvojio u Australiji, Maleziji, Španjolskoj i Monaku, a odustati je morao u Bahreinu, Austriji, Velikoj Britaniji i Mađarskoj.

“Scuderia Toro Rosso je trebala osvojiti više bodova nego što ovog trenutka ima – moja i momčadska pozicija u prvenstvu ne pokazuju pravo stanje stvari. Tu smo da se poboljšamo, pokažemo naš pravi potencijal i dođemo na mjesto kojem pripadamo. Bez svih tih mehaničkih kvarova i dva odustajanja u zadnje dvije utrke dok sam bio u bodovima, plus par njih na početku, trebali bi biti na dosta boljoj poziciji nego što sada jesmo.”

Carlos Sainz u ljetnu stanku ulazi na 16. mjestu u poretku vozača. Nalazi se jedno mjesto iza sunarodnjaka i dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, dok se timski kolega Max Verstappen zahvaljujući četvrtom mjestu s VN Mađarske probio do 11. mjesta te ovog trenutka ima 13 bodova više od svog kolege Sainza.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: