Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sauber potvrdio Ericssona i Nasra za 2016. Reviewed by Momizat on . Sauber je danas potvrdio da će i sljedeće godine za njihovu momčad voziti aktualni vozači – Marcus Ericsson i Felipe Nasr. U izjavi za medije stoji: “Prije ljet Sauber je danas potvrdio da će i sljedeće godine za njihovu momčad voziti aktualni vozači – Marcus Ericsson i Felipe Nasr. U izjavi za medije stoji: “Prije ljet Rating: 0

Sauber potvrdio Ericssona i Nasra za 2016.

Advertisement

Sauber je danas potvrdio da će i sljedeće godine za njihovu momčad voziti aktualni vozači – Marcus Ericsson i Felipe Nasr. U izjavi za medije stoji:

sauber2015

“Prije ljetne stanke, Sauber F1 Team sa zadovoljstvom objavljuje da su produženi ugovori s Marcusom Ericssonom (24) i Felipeom Nasrom (22). Šveđanin i Brazilac će ponovno činiti vozačku postavu švicarske momčadi u FIA-inom Svjetskom prvenstvu Formule 1 2016. godine.”

Šefica momčadi Monisha Kaltenborn je dodala:

“Drago nam je zbog produljenja ugovora s Marcusom i Felipeom. Ova rana potvrda pokazuje kako su vozači i momčad sigurni da se kreću u pravom smjeru. Imamo potpuno povjerenje u talent i vještinu koju posjeduju Marcus i Felipe. Oba vozača su pokazala solidne performanse i veliku količinu iskustva koju su do sada stekli. Unatoč njihovim godinama, rade vrlo profesionalno – na i izvan staze. Marcus i Felipe su već uključeni u veoma predan rad oko razvoja Saubera C35 za sljedeću godinu.”

Felipe Nasr je zadovoljan što će i u 2016. braniti boje švicarske momčadi:

“Odlično je što ću još jednu sezonu voziti za Sauber F1 Team. Produljenje ugovora je važan korak u mojoj karijeri. Tijekom prve polovice sezone, u svojoj debitantskoj godini, skupio sam dosta iskustva s vozačkog stajališta, ali i osobno. Vrhunac moje dosadašnje karijere je peto mjesto u svojoj prvoj F1 utrci u Melbourneu na VN Australije. Sada se veselim drugoj polovici sezone. Cilj je podržati momčad najbolje što mogu.”

Ericsson, koji već ima jednu sezonu iza sebe, dodao je:

“Jako sam sretan što Sauber F1 Team vjeruje u moj potencijal za još jednu godinu. Do sada imam neke dobre uspomene na svoju prvu godinu sa švicarskom momčadi. Imao sam odličan start od samog početka te je važno napomenuti da sam svoje prve bodove u Formuli 1 osvojio odmah na prvoj utrci sezone. Sve više upoznajem cijelu momčad i osjećam da me cijene kao vrijednog vozača. Osjećam se počašćen što sam dio Sauberove motorsportske obitelji te ću nastavi raditi najbolje što mogu kako bih uspio.”

Felipe Nasr je do sada osvojio 16 bodova, 11 više od svog timskog kolege Ericssona.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: