Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sebastian Vettel pobjednik VN Brazila! Reviewed by Momizat on . Ferrarijev Sebastian Vettel pobjednik je VN Brazila vožene na Interlagosu. Do postolja su došli i Mercedesov Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju Ferrarijev Sebastian Vettel pobjednik je VN Brazila vožene na Interlagosu. Do postolja su došli i Mercedesov Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju Rating: 0

Sebastian Vettel pobjednik VN Brazila!

Advertisement

Ferrarijev Sebastian Vettel pobjednik je VN Brazila vožene na Interlagosu. Do postolja su došli i Mercedesov Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju.

Vettel-Brazil-17-1-600x427

Lewis Hamilton (Mercedes) je nakon starta iz pit-lanea završio četvrti. Red Bullov dvojac Max Verstappen i Daniel Ricciardo završili su peti i šesti. Felipe Massa (Williams), Fernando Alonso (McLaren), Sergio Perez (Force India) i Nico Hulkenberg (Renault) zatvaraju prvu desetoricu.

Tijek utrke

Prije starta utrke pojavili su se problemi na Raikkonenovom bolidu, oko kojeg se stvorila gužva. Finac je ipak ušao u bolid i činilo se da je problem riješen.

Ricciardo, Ericsson, Gasly i Hamilton jedini su startali na softu, ostali su bili na supersoftu. Hamilton je utrku startao iz pit-lanea, nakon što je jučer imao udes na kvalifikacijama. Massa se u formacijskom krugu prije svog zadnjeg starta u Brazilu zahvalio momčadi. Vettel je imao bolji start od Bottasa i preuzeo vodeću poziciju. Ricciardo se izvrtio, ali se vratio na stazu. Usporena snimka pokazala je njegov dodir s Vandoorneom, koji je morao odustati. Grosjean i Ocon također su imali dodir i obojica su izletili sa staze. Već u prvom krugu imali smo safety car. Raikkonen i Verstappen su zadržali svoje pozicije, a Alonso i Massa su napredovali do 5. i 6. mjesta.

Start utrke

andoorneom i Ricciardom. Safety car se maknuo sa staze nakon pet krugova, a tijekom njegovog boravka na stazi promjenu guma odradili su Wehrlein, Grosjean i Ricciardo. Massa je odmah iskoristio priliku i prošao Alonsa u prvom zavoju. Hamilton je bez problema prolazio vozače i nakon devet krugova je bio na desetom mjestu. Ricciardo je sa začelja također brzo nadoknađivao pozicije.

Iz kontrole utrke bilo je javljeno da će incident između Vandoornea, Magnussena i Ricciarda biti istražen nakon utrke. U 14. krugu Hamilton je prošao Pereza za sedmo mjesto. Vettel je na vrhu imao malo više od dvije sekundi prednosti u odnosu na Bottasa. Hamilton se u 18. krugu približio Alonsu i Massi. Britanac je prošao Alonsa u 20. krugu, a Massu već sljedeći krug. Grosjean je dobio kaznu od 10 sekundi zbog incidenta s Oconom u prvom krugu.

Verstappen se žalio na temperaturu zadnjih guma. Nizozemac je zaostajao 2,5 sekunde za Raikkonenom. Bottas je prvi od vodećih otišao u boks. U 28. krugu je prešao na soft gume. U istom krugu promjenu guma odradio je i Massa. U sljedećem krugu to su odradili i Vettel i Verstappen. Vettel se uspio vratiti na stazu ispred Bottasa. Nakon što je boks odradio i Raikkonen, Hamilton je preuzeo vodeću poziciju. Britanac je na starim gumama odrađivao solidna vremena.

Hartley je u 42. krugu morao otići u boks i završiti utrku zbog problema na bolidu. Hamilton je u boks otišao u 44. krugu i vratio se na stazu na peto mjesto. U istom krugu u boks je otišao i Ricciardo. Grosjean je u 50. krugu odradio kaznu od 10 sekundi. Hamilton se na novim gumama približavao Verstappenu. Alonso se nakon nekog vremena ponovno spustio ispod sekunde u odnosu na Massu, ali ga nikako nije mogao proći zbog Hondinog motora.

Hamilton je bez većih problema u 59. krugu prošao Verstappena za četvrto mjesto. Sljedeće na redu je bio Raikkonen. Verstappen je imao velikih problema s gumama pa je u 63. krugu morao po novi set guma. Novi pit-stop nije ga stajao pozicije. Hamilton na kraju ipak nije uspio prestići Raikkonena, a Vettel je stigao do pete pobjede sezone. Veliku borbu do samog kraja vodili su Massa, Alonso i Perez. Massa je ipak uspio ostati ispred.

asas

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: