Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sirotkinovi sponzori nisu željeli još jednu sezonu u Williamsu Reviewed by Momizat on . Predstavnici sponzora još uvijek aktualnog vozača Williamsa, Sergeya Sirotkina izjavili su kako nisu razočarani odlukom momčadi da za sezonu 2019. umjesto njiho Predstavnici sponzora još uvijek aktualnog vozača Williamsa, Sergeya Sirotkina izjavili su kako nisu razočarani odlukom momčadi da za sezonu 2019. umjesto njiho Rating: 0

Sirotkinovi sponzori nisu željeli još jednu sezonu u Williamsu

Advertisement

Predstavnici sponzora još uvijek aktualnog vozača Williamsa, Sergeya Sirotkina izjavili su kako nisu razočarani odlukom momčadi da za sezonu 2019. umjesto njihovog pulena angažiraju iskusnog Roberta Kubicu.

sirotkin

U razgovoru za medije predstavnik Ruskog SNP Racing operationa koji je i osigurao Sirotkinovo mjesto na gridu istaknuo je također kako su tijekom tekuće sezone bili vrlo neugodno iznenađeni Williamsovim lošim performansama i formom koja je ovu momčad pratila od otvaranja sezone. Samim tim činjenicu kako će Sirotkin u sljedećoj sezoni ostati bez sjedala u Formuli 1 (i Williamsu) jer uz spomenutog Kubicu u momčad Williamsa stiže rookie, George Russel, ne smatraju previše zabrinjavajućom rekavši pri tome kako je prekid suradnje s Williamsom isključivo njihova odluka.

“Donijeli smo odluku o prekidu suradnje s Williams Martini Racing F1 timom. Još od početka sezone bili smo prilično neugodno iznenađeni lošim performansama koje se nažalost nisu bitno popravile sve do kraja sezone.” rekao je Boris Rotenberg, predstavnik SNP-a.

Unatoč slabim rezultatima i performansama Williamsa koji će s osam osvojenih bodova utrku prije kraja sezone, zabilježiti svoj najslabiji rezultat od 1977., Rotenberg i čelni ljudi SNP-a smatraju kako je Siortkin sezonu odradio dobro i u skladu s mogućnostima koje mu pružao ovogodišnji bolid, osvojivši pri tome jedan bod na VN Italije.

“Unatoč svemu, mišljenja smo kako je Sergey s obzirom na sve okolnosti, odradio dobru sezonu, pri čemu je davao svoj maksimum ispunivši sva očekivanja i zadatke koji su postavljeni pred njega. Zadovoljni smo s onim što radi i načinom kako se razvija, a u ovome trenutku razmatramo opcije za nastavak karijere.” dodao je Rotenberg.

Iako su za sljedeću sezonu dva mjesta na gridu (Force Indija i Toro Rosso) teoretski još uvijek slobodna, izvjesno je kako ih neće popuniti mladi Rus koji je potvrdu takve pretpostavke dao i na društvenim mrežama gdje je objavio kako je ovo (privremeni) kraj njegovih nastupa u Formuli 1.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: