Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Sljedeća sezona Formule 1 bi mogla početi tek u travnju Reviewed by Momizat on . FIA bi za sljedeću godinu mogla uvesti izmijenjene termine utrka koje bi sezonu tako učinile kraćom, a s ciljem smanjenja troškova. Prva utrka sezone će se održ FIA bi za sljedeću godinu mogla uvesti izmijenjene termine utrka koje bi sezonu tako učinile kraćom, a s ciljem smanjenja troškova. Prva utrka sezone će se održ Rating: 0

Sljedeća sezona Formule 1 bi mogla početi tek u travnju

Advertisement

FIA bi za sljedeću godinu mogla uvesti izmijenjene termine utrka koje bi sezonu tako učinile kraćom, a s ciljem smanjenja troškova. Prva utrka sezone će se održati u Albert Parku u Australiji, ali je zakazana za 3. travnja, što znači najkasniji početak sezone još od 1988. kada je VN Brazila održana na isti dan.

Statistika-Australija

Iako još nije potvrđeno, FIA želi smanjiti velike ‘rupe’ između utrka kao što je trotjedna pauza između VN Bahreina i VN Španjolske ove godine pa bi se VN Australije i VN Kine 2016. trebale održati jedna za drugom.

O izmijenjenom kalendaru će se raspravljati na sljedećem sastanku Strateške grupe koji je zakazan za 14. svibnja, a osim toga, razgovarat će se i o budućnosti VN Italije u Monzi.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: