Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Službeno: Red Bull potvrdio Gaslyja za 2019.! Reviewed by Momizat on . Momčad Red Bulla službeno je potvrdila da će Pierre Gasly biti njihov vozač za sljedeću sezonu, zajedno s već potvrđenim Maxom Verstappenom. Mladi Francuz trenu Momčad Red Bulla službeno je potvrdila da će Pierre Gasly biti njihov vozač za sljedeću sezonu, zajedno s već potvrđenim Maxom Verstappenom. Mladi Francuz trenu Rating: 0

Službeno: Red Bull potvrdio Gaslyja za 2019.!

Advertisement

Momčad Red Bulla službeno je potvrdila da će Pierre Gasly biti njihov vozač za sljedeću sezonu, zajedno s već potvrđenim Maxom Verstappenom.

pierre-gasly

Mladi Francuz trenutno vozi za Toro Rosso, juniorsku momčad Red Bulla, u kojoj je debitirao tijekom VN Malezije prošle godine.

Nakon što je Daniel Ricciardo iznenada potvrdio svoj odlazak u Renault, Gasly se prometnuo kao favorit za mjesto u Red Bullu. Red Bullov šef momčadi, Cristian Horner, ustvrdio je da su odlične vožnje mladog Francuza tijekom ove sezone potvrdile njegov status “jednog od najboljih mladih vozača u motosportu.”

Red Bullova potvrda Gaslyja za sljedeću sezonu oslobađa mjesto u Toro Rossu, a samim time su i šanse Brendona Hartleya za ostanak u F1 značajno porasle. Kao najizglednija zamjena Gaslyju ističe se Dan Ticktum, no takvo rješenje neće biti moguće ako Ticktum, koji je trenutno vodeći u F3, ne dobije superlicencu.

Dodatna opcija bila bi potpisivanje ugovora s vozačem koji nije član Red Bullovog juniorskog programa. Na kraju, Toro Rosso bi mogao potpisati ugovor s nekim od svojih bivših vozača. Imena koja se najviše ističu su Sebastien Buemi i Jean-Eric Vergne.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: