Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

SPREMAN ZA LE MANS: Nissan prikazao trkački GT-R LM NISMO! Reviewed by Momizat on . Ove godine, u najsnažnijoj LMP1 klasi sportskih prototipova WEC šampionata, pored Toyote, Audija i Porschea, imaćemo priliku da gledamo i Nissan koji će nastupi Ove godine, u najsnažnijoj LMP1 klasi sportskih prototipova WEC šampionata, pored Toyote, Audija i Porschea, imaćemo priliku da gledamo i Nissan koji će nastupi Rating: 0

SPREMAN ZA LE MANS: Nissan prikazao trkački GT-R LM NISMO!

Advertisement

Ove godine, u najsnažnijoj LMP1 klasi sportskih prototipova WEC šampionata, pored Toyote, Audija i Porschea, imaćemo priliku da gledamo i Nissan koji će nastupiti sa revolucionarnim automobilom GT-R LM NISMO.

Nissan GT-R LM NISMO

Pomalo neočekivano, koristeći idealnu priliku tokom famoznog, američkog Super Bowl događaja, kojeg je pratio višemilionski auditorijum, Nissan je predstavio svog ekstremnog „trkača“ sa kojim se ove sezone vraća u LMP1 klasu prototipova.

U pitanju je automobil koji nosi naziv GT-R LM NISMO (LM – Le Mans), iako sa serijskom „godzilom“ GT-R nema gotovo nikakvih dodirnih tačaka. Zahvaljujući obilnoj upotrebi ugljeničnih vlakana, polikarbonata za izradu vjetrobrana i bočnih prozora, ovaj automobil ima masu od svega 880 kilograma, uprkos dužini od čak 4,65 metara i širini od 1,9 m. No, ono što zaista karakteriše ovaj automobil jeste veoma neobična konfiguracija za ovu kategoriju vozila.

Nissan GT-R LM NISMO

Naime, GT-R LM NISMO posjeduje 3,0-litarski twin turbo V6 motor i KERS sistem, koji su smješteni naprijed, ispred vozača, a ujedno, putem petostepene transmisije, pokreću isključivo prednje točkove! Naravno, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem se ovdje podrazumjeva, a koliko će se u praksi, na trkama, ovo pokazati kao pravo rješenje, ostaje da vidimo.

Nissan GT-R LM NISMO

Kao prvi vozač Nissanovog tima potvrđen je veteran, Marc Gene, koji je svojevremeno vozio za Peugeot, a kasnije i za Audi u okviru WEC šampionata, a niz godina bio je i test-vozač ekipe Ferrari u Formuli 1. Godine 2009. vozeći za Peugeot 908 HDi FAP, ostvario je i prvu pobjedu na 24 časa Le Mans-a…

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: