Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Surtees: Hamilton bi trebao malo više razmisliti o halo zaštiti Reviewed by Momizat on . Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nema dobro mišljenje o najnovijoj ideji koju FIA želi uvesti u Formulu 1 već sljedeće godine. Nekoliko vozača se složilo Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nema dobro mišljenje o najnovijoj ideji koju FIA želi uvesti u Formulu 1 već sljedeće godine. Nekoliko vozača se složilo Rating: 0

Surtees: Hamilton bi trebao malo više razmisliti o halo zaštiti

Advertisement

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nema dobro mišljenje o najnovijoj ideji koju FIA želi uvesti u Formulu 1 već sljedeće godine.

lewis-hamilton

Nekoliko vozača se složilo s Britancem po pitanju estetike, ali oni za razliku od Mercedesovog vozača smatraju da je halo potreban jednosjedima Formule 1. Bivši vozač John Surtees, čiji je sin Henry poginuo 2009. nakon što ga je u glavu pogodio kotač s drugog bolida, smatra da bi Hamilton trebao popustiti.

“Izgubio sam Henryja, a to se sigurno moglo spriječiti s napravom poput te. Lewis bi možda mogao malo više razmisliti o halo zaštiti i odgovornosti koju ima kao svjetski prvak. Sebastian je potpuno pogodio s onim što je o tome rekao. Henry bi imao šanse da je halo bio instaliran.”

Fernando Alonso je još jedan od vozača koji smatra da je uvođenje halo zaštite ispravan potez.

“To će biti budućnost Formule 1 jer si više ne možemo dopustiti ozbiljnu povredu ili nesreću kao što smo imali u posljednje dvije godine. Znam da je halo pomalo ekstreman kada je riječ o estetici, možda će se pronaći neko drugo rješenje u sljedećih par mjeseci. Kako god, nadam se da ćemo sljedeće godine imati jedan od ovih sustava u svim bolidima.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: