Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Taffin: Pouzadnost je pod kontrolom Reviewed by Momizat on . Renaultov tehnički direktor, Remi Taffin, uvjerava kako je loša pouzdanost motora francuskog proizvođača sada stvar prošlosti. Renaultove performanse tijekom pr Renaultov tehnički direktor, Remi Taffin, uvjerava kako je loša pouzdanost motora francuskog proizvođača sada stvar prošlosti. Renaultove performanse tijekom pr Rating: 0

Taffin: Pouzadnost je pod kontrolom

Advertisement

Renaultov tehnički direktor, Remi Taffin, uvjerava kako je loša pouzdanost motora francuskog proizvođača sada stvar prošlosti.

F1 - ITALY GRAND PRIX 2014

Renaultove performanse tijekom predsezonskih testiranja u Barceloni su bile ohrabrujuće. I iz perspektive tvorničke momčadi pa onda i iz perspektive Red Bulla koji koristi francuske motore, ali s imenom Tag Heuera.

I dok će se razina performansi postepeno poboljšavati kroz sezonu, Taffin kaže kako to neće utjecati na pouzdanost.

“Pouzdanost je pod kontrolom. Imali smo nekih problema s turbom, ali znali smo za taj rizik. Radimo tako da smo često na granici probijanja rokova pa neki dijelovi za Melbourne još nisu ni napravljeni. Naravno, moramo naći pravi balans između performansi i pouzdanosti. Htjeli smo startati u sezonu s puno učinkovitijim proizvodom, ali koji će biti izuzetno pouzdan i koji će davati puno bolja vozna svojstva,” rekao je Taffin.

Taffin je istaknuo kako će se specifikacija motora iz Barcelone koristiti i u Australiji, a prve nadogradnje su planirane u lipnju.

“Specifikacija koju koristimo sada koristit će se i u Melbourneu. Motor radi kako smo očekivali i svaki dio daje ono što se očekivalo da će dati. Imamo sve što smo htjeli imati na motoru, sva mjerenja na dinamometru, poboljšanja voznih svojstava, itd. U posljednje dvije godine smo pomalo izgubili vjeru u ono što radimo i testiramo. Sada možemo raditi na ovoj stabilnoj specifikaciji, možemo se razvijati na tome.”

“Nadamo se uvođenju razvoja u lipnju za koji prognoziramo da će biti prekretnica na našem putu u 2017. Preferiramo značajan napredak, koji će iznositi barem pola sekunde, prije nego manje korake koji vrijede nekoliko desetinki,” dodao je Francuz.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: